Συνέλαβαν εκδότη για εκβιασμό

Μαζί και δυο δημοσιογράφους

Στη σύλληψη του Τ. Μαυρίκου, εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολη» προχώρησαν σήμερα οι άντρες του τμήματος εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, καθώς ο 42χρονος επιχειρηματίας φέρεται να εμπλέκεται σε υποθέσεις εκβιασμών σε βάρος δημοσίων επιχειρήσεων και πιστωτικών ιδρυμάτων.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβαν ακόμη δύο δημοσιογράφους που συνεργάζονται με τον κ. Μαυρίκο και συγκεκριμένα τους Π. Μ. (εργαζόταν κατά το παρελθόν και στον 9,84 με παχυλό μισθό) και Χ. Φ.

Σύμφωνα με ενημέρωση της αστυνομίας, οι παραπάνω αποτελούσαν μέλη εγκληματικής ομάδας η οποία φέρεται να προέβαινε σε εκβιασμούς με σκοπό την αποκόμιση χρημάτων μέσω κρατικής διαφήμισης.

Αστυνομικές πηγές που μίλησαν στο zougla.gr, ανέφεραν ότι στα μέσα που διαχειρίζεται ο εκδότης ανέβαιναν συχνά στοχευμένες αναρτήσεις και άρθρα που στόχευαν στην εκβίαση συγκεκριμένων προσώπων που βρίσκονται σε σημαντικές θέσεις με σκοπό την απόσπαση διαφημιστικών πακέτων.

Να σημειωθεί ότι από το μεσημέρι της Δευτέρας, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της Ασφάλειας Αττικής για την εξάρθρωση της εν λόγω εγκληματικής ομάδας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο κ. Μαυρίκος συχνά φιλοξενούνταν στη δημόσια τηλεόραση για σχολιασμό της επικαιρότητας.

Σχετικά άρθρα