Συνελήφθη ο τρομοκράτης των Βρυξελλών!

Ο τρίτος ύποπτος για το τρομοκρατικό χτύπημα

Ο Ναζίμ Λαχράουι, ο τρίτος ύποπτος για το τρομοκρατικό χτύπημα χθες το πρωί στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, συνελήφθη πριν από λίγα λεπτά, όπως μεταδίδουν βελγικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας, ο Λαχράουι πρέπει να έφθασε στο αεροδρόμιο χθες με ένα μαύρο Audi, με το οποίο και διέφυγε μετά την υλοποίηση του φρικιαστικού του σχεδίου. Μάλιστα, υπάρχουν μαρτυρίες που ανέφεραν ότι σε αυτό το αυτοκίνητο επέβαιναν ακόμη τρεις με τέσσερις άνθρωποι. Το αυτοκίνητο δεν είχε πινακίδες. Μια θεωρία θέλει τους υπόλοιπους επιβαίνοντες του μαύρου Audi να είναι οι άνδρες που έκαναν τις επιθέσεις στον σταθμό του μετρό Μάλμπεκ.

Ποιος είναι ο Λαχράουι

Το DNA του Λαχράουι βρέθηκε σε σπίτια που χρησιμοποιήθηκαν από τους δράστες των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι και ταξίδεψε τον Σεπτέμβριο με τον συλληφθέντα Σαλάχ Αμπντεσλάμ.

Ο Λαχράουι γεννήθηκε στις 18 Μαΐου 1991 και ζούσε στο Σάαρμπεκ, επίσης προάστιο των Βρυξελλών.

Το DNA του 25χρονου Λαχράουι εντοπίστηκε και σε «εκρηκτικό υλικό που χρησιμοποιήθηκε στις επιθέσεις» που κόστισαν τη ζωή σε 130 ανθρώπους, σύμφωνα με πηγή που συμμετέχει στη γαλλική έρευνα.

Τον Σεπτέμβριο είχε περάσει από έλεγχο στα αυστρο-ουγγρικά σύνορα με ψεύτικη ταυτότητα που είχε το όνομα Soufiane Kayal, ενώ μαζί του βρίσκονταν και ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, αλλά και ο Mohamed Belkaïd, ένας 35χρονος Αλγερινός, ο οποίος πυροβολήθηκε από την αστυνομία κατά τη διάρκεια εφόδου σε σπίτι στη συνοικία Forest των Βρυξελλών.

Επιπλέον, με την ίδια ψεύτικη ταυτότητα ο Λαχράουι είχε νοικιάσει το σπίτι στο Auvelais, όπου έγινε η προετοιμασία για τις επιθέσεις στο Παρίσι.

Οι ερευνητές εικάζουν ότι μαζί με τον Mohamed Belkaïd ήταν σε τηλεφωνική επικοινωνία με συγκεκριμένους καμικάζι το βράδυ της 13ης Νοεμβρίου, όταν έγινε και η συντονισμένη τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι.

Όσον αφορά στον Belkaïd, εικάζεται ότι είναι ο αποδέκτης του μηνύματος που έστειλε καμικάζι μέσα από το Μπατακλάν στο οποίο έγραφε «φύγαμε, έχουμε ξεκινήσει». Το τηλέφωνο-αποδέκτης του μηνύματος βρισκόταν στις Βρυξέλλες.

Το ίδιο βράδυ των επιθέσεων, ένα άλλο νούμερο από τις Βρυξέλλες κάλεσε τον Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, τον εγκέφαλο των επιθέσεων.

Σχετικά άρθρα