Συνελήφθη Ρώσος στη Νεάπολη!

Καταζητούμενος της Ιντερπόλ

Οι πολύμηνες και επισταμένες έρευνες αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, είχαν ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη διεθνώς διωκόμενου προσώπου.

Πρόκειται για 34χρονο υπήκοο Ρωσίας, ο οποίος διώκεται με Ερυθρά Αγγελία της Ιντερπόλ, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας, συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και παράνομη μεταφορά, αποθήκευση και κατοχή πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών, ενώ σε βάρος του σχηματίσθηκε επιπλέον δικογραφία για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών.

Ο προαναφερόμενος, ο οποίος αποτελεί μέλος του Ρωσικού Οργανωμένου Εγκλήματος, εντοπίσθηκε και συνελήφθη μεσημβρινές ώρες χθες (25-04-2015) στην περιοχή της Νεάπολης, έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών, στο πλαίσιο συνεργασίας με τις Ρωσικές Διωκτικές Αρχές.

Κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε υπέδειξε στους αστυνομικούς έγγραφα Βουλγαρικών Αρχών, τα οποία όπως διαπιστώθηκε ήταν πλαστά.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:
(12) συσκευές κινητών τηλεφώνων,
Πλήθος καρτών κινητής τηλεφωνίας, μεταξύ των οποίων Εσθονικών και Ρωσικών εταιρειών,
Πιστωτικές κάρτες με στοιχεία κατόχου τρίτων ατόμων και
Φορητή συσκευή αποθήκευσης δεδομένων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Σχετικά άρθρα