Συνελήφθη ύποπτο μέλος του ISIS

Στην Αλεξανδρούπολη!

Στη σύλληψη ενός Αφγανού υπηκόου, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για τζιχαντιστική δράση, προχώρησαν στις 9 Οκτωβρίου αστυνομικοί στο ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, ο Αφγανός είχε επιχειρήσει να εισέλθει στην Τουρκία, ωστόσο οι Αρχές δεν τον δέχτηκαν και τον γύρισαν πίσω. Παράλληλα, ο Αφγανός βρισκόταν υπό παρακολούθηση στην Κροατία ως ύποπτος για τρομοκρατική δράση, καθώς μοίραζε το Κοράνι και έκανε προσηλυτισμό.

Οι κινήσεις του Αφγανού, ο οποίος είχε τεθεί υπό παρακολούθηση όταν πέρασε από το τελωνείο των Κήπων, στον σταθμό των ΚΤΕΛ στην Αλεξανδρούπολη κίνησαν τις υποψίες των αστυνομικών, οι οποίοι τον συνέλαβαν την ώρα που διευκόλυνε την είσοδο παράτυπων μεταναστών στη χώρα μας.

Στη συνέχεια, ο Αφγανός εξετάστηκε από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, ενώ όταν έβαλαν το όνομά του στο σύστημα χτύπησε «κόκκινος συναγερμός».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost, η υπόθεση του Αφγανού έχει ενδείξεις τζιχαντιστικής δράσης, ωστόσο η σύλληψη και η προφυλάκισή του έγινε για τη διευκόλυνση μετακίνησης παράτυπων μεταναστών.

Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος δεν έχει απολύτως σώας τας φρένας.

Πηγή: newpost.gr

Σχετικά άρθρα