Συνεργασία έκπληξη στον χώρο του Gaming!

Sony και Microsoft συντάσσονται κατά της Google

Η Microsoft με την Sony όπως όλοι γνωρίζουμε είναι οι δύο μεγάλες αντίπαλες εταιρείες στον χώρο των κονσολών. Ωστόσο, για το κοινό καλό αποφάσισαν να δώσουν τα χέρια και να συνεργαστούν ώστε να προσφέρουν cloud-gaming υπηρεσία στο κοινό και να “χτυπήσουν” την μεγαλύτερη ανακοίνωση που έχει κάνει ποτέ η Google στο χώρο του gaming που ακούει στο όνομα “Google Stadia”.

Για την επίτευξη του εγχειρήματος η Sony θα έχει στην διάθεση της το Azure δίκτυο και το Azure AI ώστε να δημιουργήθεί μία cloud based game streaming υπηρεσία που θα κυκλοφορήσει μαζί με το διάδοχο του Playstation 4 Pro, Playstation 5.

Ο Phil Spencer vice-president του Gaming τμήματος της Microsoft αλλά και head του Xbox δήλωσε ενθουσιασμένος για τις ευκαιρίες που θα ανοίξει η συνεργασία με την Sony.

3.019 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
Η ανακοίνωση της συνεργασίας εκτός από την gaming βιομηχανία ξάφνιασε τόσο τους υπαλλήλους της Sony αλλά και της Microsoft. Οι υπάλληλοι της Sony ηρέμησαν στο άκουσμα ότι η ανάπτυξη του Playstation 5 δεν θα επηρεαστεί έπειτα από παρέμβαση των manager. Η αναταραχή μάλλον προήλθε από υπαλλήλους της Playstation Now game streaming υπηρεσίας – η οποία έχει 700.000 συνδρομητές – οι οποίοι μάλλον φοβήθηκαν για την θέση τους.

Το μόνο που μένει να δούμε είναι πότε οι δύο εταιρείες θα αποκαλύψουν περισσότερες πληροφορίες για την υπηρεσία με την Google να έχει ήδη αποκαλύψει σήμερα την τιμή, την ημερομηνία κυκλοφορίας αλλά και τα παιχνίδια που θα συνοδεύσουν την cloud-based streaming υπηρεσία Stadia.

Σχετικά άρθρα