Σύσκεψη για το νέο «μοντέλο» της ΔΕΘ

Οι προτάσεις για τα εγκαίνια και την παρουσία πολιτικών

Συνάντηση μεταξύ του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα το μεσημέρι με τοπικούς φορείς της Θεσσαλονίκης για το νέο μοντέλο εγκαινίων της ΔΕΘ. Όπως τονίζεται στην πρόσκληση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα προς τους τοπικούς φορείς, «η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης αποτελεί τη μεγαλύτερη οικονομική και εμπορική διοργάνωση που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη σε ετήσια βάση.

Δυστυχώς, κάθε χρόνο, η διοργάνωσή της συνδυάζεται με εκτεταμένα επεισόδια και αποκλεισμούς δρόμων, που όχι μόνο δεν συμβάλλουν στην προβολή του θεσμού αλλά επιδρούν αρνητικά και στην προσπάθεια που κάνουμε όλοι οι φορείς για την ανάπτυξη του τόπου μας, την τόνωση της τοπικής μας οικονομίας, την προσέλκυση νέων επενδύσεων και την ενίσχυση της εξωστρέφειας και της ανταγωνιστικότητας της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας.

Για το λόγο αυτό η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αναλαμβάνει πρωτοβουλία διαβούλευσης με όλους τους τοπικούς φορείς, προκειμένου να εξετάσουμε από κοινού τη δυνατότητα διαχωρισμού του εκθεσιακού γεγονότος της ΔΕΘ από τις παρουσίες των πολιτικών αρχηγών.

Στόχος είναι η διαμόρφωση ενός νέου, σύγχρονου μοντέλου εγκαινίων της Έκθεσης που θα στηρίζεται στη βάση των ευρωπαϊκών και διεθνών προτύπων και θα είναι ελκυστικό για τους Θεσσαλονικείς, αλλά και όλους τους επισκέπτες και εκθέτες της ΔΕΘ, από την Ελλάδα και το εξωτερικό».

πηγή: seleo.gr

Σχετικά άρθρα