Τα «ευχαριστώ» του Ιβάν Σαββίδη

Το μήνυμα του ομογενή επιχειρηματία για το «Κόκκινο Ποτάμι»

Αυλαία έριξε το βράδυ της Δευτέρας (13/7) στο OPEN η δραματική σειρά «Το Κόκκινο Ποτάμι» του Μανούσου Μανουσάκη και το συγκλονιστικό φινάλε καθήλωσε το τηλεοπτικό κοινό, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης και φέρνοντας υψηλά νούμερα τηλεθέασης. Οι συντελεστές του «Κόκκινου Ποταμιού» είδαν το τελευταίο επεισόδιο της σειράς, όλοι μαζί, συγκεντρωμένοι σε αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, το δικό του συγκινητικό μήνυμα για το τέλος της σειράς έστειλε ο ιδιοκτήτης του Open, Ιβάν Σαββίδης, μέσω επιστολής που διάβασε ο Μανούσος Μανουσάκης.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει:

«Αγαπημένοι μου φίλοι. Δε μπορείτε να φανταστείτε πόσο θα ήθελα να βρίσκομαι σήμερα κοντά σας, ώστε να μοιραστούμε την χαρά από αυτή την εξαιρετικά επιτυχημένη κοινή πορεία. Να αγκαλιάσω τον καθένα και την καθεμία ξεχωριστά που βάλατε την ψυχή σας σε αυτό το εγχείρημα, να πω λόγια ευγνωμοσύνης κοιτώντας σας στα μάτια. Όμως δυστυχώς οι συνθήκες καμιά φορά μας ξεπερνούν. Το Κόκκινο Ποτάμι ολοκληρώνει την διαδρομή του, έτσι ώστε να μείνει για πάντα στις καρδιές μας. Στις καρδιές όσων συνέβαλαν για να γίνει αυτή η σειρά, στις καρδιές των εκατομμυρίων θεατών που την αγκάλιασαν καθώς και των αναγνωστών του βιβλίου. Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ θέλω να πω στον συγγραφέα του βιβλίου, κύριο Χάρη Τσιρκινίδη, που έκανε γνωστή την φρικαλεότητα της Ποντιακής τραγωδίας μέσα από την συγκινητική ερωτική ιστορία του Μίλτου και της Ιφιγένειας.

Τα πιο ειλικρινή λόγια ευγνωμοσύνης θα πω στον Μανούσο Μανουσάκη. Εσύ και η ομάδα σου κάνατε αυτά που αρχικά ίσως φαίνονταν ανέφικτα. Τα γυρίσματα σε διάφορες χώρες, η εξαιρετική ομάδα ηθοποιών, τα ιστορικά κοστούμια και τα σκηνικά, οι μουσικές, όλα μίλησαν στις καρδιές μας.

Έχετε κάνει μια σπουδαία δουλειά, περάσατε τη δοκιμασία της πανδημίας και αντέξατε, ολοκληρώνετε τη σειρά με τεράστια ανταπόκριση και αναγνώριση από το κοινό, η οποία αποτυπώνεται σε υψηλούς δείκτες τηλεθέασης.

Η σειρά «Το Κόκκινο Ποτάμι» αναδείχθηκε στο καλύτερο εγχείρημα ενός ακόμη πολύ νεαρού καναλιού όπως είναι το OPEN, και νιώθω πως θα αποτελέσει πολύτιμη κληρονομιά της ελληνικής μυθοπλασίας.

Σας ευχαριστώ όλους που συμμετείχατε σε αυτή την πρόκληση – από τους τεχνικούς μέχρι τους πρωταγωνιστές που ενσάρκωσαν τους ήρωες της σειράς. Το Κόκκινο Ποτάμι θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα μόνο από ανθρώπους που θα πίστευαν σε αυτό τόσο βαθιά όσο όλοι εσείς.

Πιστεύω πως το «Κόκκινο Ποτάμι» θα γίνει η αφετηρία για να ξεδιπλώσουμε ένα ιδιαίτερα σημαντικό κεφάλαιο της ιστορίας μας, τιμώντας τους προγόνους μας.

Σας ευχαριστώ θερμά.

Με πολλή αγάπη,
Ιβάν Σαββίδης»

Σχετικά άρθρα