“Τα iPhone σας κατασκοπεύουν!”

Τι δήλωσε ο πρώην μυστικός πράκτορας Έντουαρντ Σνόουντεν

Ο δικηγόρος του Αμερικανού πρώην μυστικού πράκτορα της NSA, Έντουαρντ Σνόουντεν δήλωσε πως ο πελάτης του χρησιμοποιεί μόνο απλά κινητά τηλέφωνα και ποτέ iPhone.

Και για ποιο λόγο το κάνει αυτό; Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Ανάτολι Κουτσέρνα, ο Σνόουντεν του είπε ότι τα iPhone περιέχουν ένα κρυφό λογισμικό το οποίο ενεργοποιείται χωρίς να το γνωρίζει ο χρήστης και καταγράφει πληροφορίες γι αυτόν. Με λίγα λόγια τον «φακελώνει» στις μυστικές υπηρεσίες.

Τα έγγραφα που άφησε να διαρρεύσουν το 2013 ο Σνόουντεν αποκάλυψαν ότι τα iPhone αποτελούν ένα ενδιαφέρον εργαλείο για τους απανταχού μυστικούς πράκτορες. Επίσης, η βρετανική μυστική υπηρεσία GCHQ αποκάλυψε πρόσφατα ότι χρησιμοποιεί το σύστημα UDID (Unique Device Identifier), για να παρακολουθεί τους χρήστες iPhone.

Ο Σνόουντεν ζει από το 2013 με την σύντροφό του στην Μόσχα, όπου έχει βρει άσυλο και έχει λάβει τριετή άδεια παραμονής, ενώ παραμένει καταζητούμενος για τις ΗΠΑ, όπου κατηγορείται για κατασκοπεία και για την διαρροή εθνικών εγγράφων. Κατά την διάρκεια της παραμονής του στη Ρωσία, ο Σνόουντεν έχει συμμετάσχει σε πολλά συνέδρια τεχνολογίας μέσω βίντεο.

 

Σχετικά άρθρα