Τα καλύτερα επαγγέλματα

Για την υγεία της καρδιάς

Η παγκόσμια εταιρεία υγείας Bupa δημοσίευσε τα ευρήματα από τις απαντήσεις που έδωσαν 8.000 καταναλωτές σε ένα online τεστ αξιολόγησης της ηλικίας της καρδιάς, το οποίο την υπολογίζει με βάση παραμέτρους όπως η χοληστερόλη, η πίεση, το οικογενειακό και ατομικό ιστορικό και διάφορες παράμετροι του τρόπου ζωής.

Το τεστ περιέχει επίσης ερωτήματα για την εργασία και τις ευκαιρίες για προσεγμένη διατροφή, άσκηση και καταπολέμηση του καπνίσματος και του στρες – δηλαδή για τους παράγοντες που είναι γνωστό ότι πλήττουν την καρδιά.

Όπως έδειξε η έρευνα, η μέση διαφορά ανάμεσα στην αληθινή ηλικία των ερωτηθέντων και στην ηλικία της καρδιάς τους, επηρεαζόταν σημαντικά από το επάγγελμα.

Στην πραγματικότητα, την καρδιά φάνηκε να ωφελούν:

* Τα επαγγέλματα Υγείας
* Η διδασκαλία
* Η λογιστική και τα λοιπά οικονομικά επαγγέλματα
* Η εργασία με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και υπηρεσίες πληροφορικής
* Τα επαγγέλματα του εμπορίου και των πωλήσεων

Αντιθέτως, την χειρότερη καρδιολογική υγεία ανέφεραν ότι είχαν:

* Οι εργάτες
* Οι εργαζόμενες στις μεταφορές
* Οι εργαζόμενοι στις κατασκευές
* Οι εργαζόμενοι σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς
* Οι εργαζόμενοι στην ενέργεια και την κοινή ωφέλεια

Σχετικά άρθρα

Φοιτήτρια καταγγέλει ξυλοδαρμό από λέκτορα

Πρωτόγνωρο συμβάν, με ξυλοδαρμό φοιτήτριας από λέκτορα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο, σημειώθηκε σε χώρο του Πανεπιστημίου την περασμένη Πέμπτη, σύμφωνα με την καταγγελία της παθούσας. Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 9 το βράδυ, όταν 20χρονη φοιτήτρια που σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο του Βόλου, βρέθηκε από φοιτητές και καθηγητές μπροστά σε ασανσέρ να καλεί σε […]