Τα κινητά με το μεγαλύτερο δείκτη SAR για το 2018

Τι ανακοίνωσε διάσημη ιστοσελίδα

Το γνωστό site Phonearena συγκέντρωσε τα κινητά με το μεγαλύτερο αλλά και το μικρότερο δείκτη SAR για το 2018, με τις πρώτες θέσεις να κατέχουν δυο συσκευές της Google ενώ φαίνεται πως τη μικρότερη ακτινοβολία εκπέμπει το Sony Xperia XZ3.

Το SAR (Specific Absorption Rate) πρόκειται για μια διεθνή μονάδα μέτρησης της ακτινοβολίας που μετρά τον βαθμό απορρόφησης της ακτινοβολίας που εκπέμπει το κινητό τηλέφωνο στο κεφάλι αλλά και το σώμα. Η μέτρηση γίνεται σε Watt/kg και όσο πιο μικρό είναι το νούμερο τόσο χαμηλότερη είναι η απορρόφηση με αποτέλεσμα να είναι και πιο “ασφαλές” το κινητό.

Πρέπει να ληφθεί υπόψιν ότι οι φυσιολογικές τιμές διαφέρουν σε Ευρώπη και ΗΠΑ κι έτσι το το ανώτατο όριο SAR για τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι περίπου στο 1.6 W/kg ενώ στη Γερμανία είναι λιγότερο από 0.6 W/Kg.

Όπως αναφέρθηκε και πριν, τις πρώτες θέσεις με το μεγαλύτερο SAR καταλαμβάνουν συσκευές της Google με το Pixel 3 να κατέχει τα πρωτεία με SAR που αγγίζει τα 1.34 W/kg τόσο στο κεφάλι όσο και το σώμα. Πολύ υψηλό SAR έχουν και τα One Plus 6 και 6T, το LG V40 αλλά και οι τρεις πιο πρόσφατες συσκευές της Apple, το iPhone XS και XS Max και το XR.

Στον αντίποδα κινείται το LG G7 όσον αφορά στην απορρόφηση της ακτινοβολίας στο κεφάλι καθώς και οι τρεις ναυαρχίδες της Samsung, το Galaxy Note 9, το Galaxy S9 και το Galaxy S9 Plus με χαμηλά ποσοστά SAR που κυμαίνονται μεταξύ 0.27 και 0.36 W/kg ενώ, τέλος, την πιο χαμηλή τιμή στο κεφάλι αλλά και το σώμα την έχει το Sony Xperia XZ3.

Σχετικά άρθρα