Τα Samsung χαλάνε πιο συχνά από τα iPhone

Τι αναφέρει έρευνα

Έρευνα της εταιρείας Blancco έδειξε πως τα Samsung χαλάνε πιο συχνά από κάθε άλλο Android smartphone, την ώρα που το iPhone 6 παρουσιάζεται σαν το iPhone που χαλάει συχνότερα από όλα αλλά λιγότερο συχνά σε σχέση με τα Samsung.

Σύμφωνα με την έρευνα, τα smartphone της Samsung συνεχίζουν να απογοητεύουν μιας και συνεχίζουν να αποτυγχάνουν στα διαγνωστικά τεστ τα οποία έχουν δοκιμαστεί εδώ και καιρό. Για παράδειγμα, στο πρώτο τρίμηνο του 2017, το Galaxy S7 ήταν το χειρότερο Samsung smartphone με ποσοστό αποτυχίας 9%, με το S7 Edge να ακολουθεί με ποσοστό 8% και το S5 με 5%.

Όσον αφορά το πρώτο τρίμηνο του 2018, τα Samsung είναι αυτά που χαλάνε πιο συχνά με το ποσοστό αποτυχίας να είναι στο 27.4%, σχεδόν διπλάσια ποσοστά από τα smartphone της Xiaomi των οποίων το ποσοστό είναι στο 14.2% και της Motorola στο 9.6%, με τον προβληματισμό ειδικά για τα Samsung να είναι έντονος μιας και δείχνουν να έχουν ανεπαρκή απόδοση που οδηγεί σε αυτά τα ποσοστά αποτυχίας.

OS fail

Τα Android smartphone συνεχίζουν να κυριαρχούν την αγορά με ποσοστό 60% και παραμένουν εξαιρετικά δημοφιλή. Τα διαγνωστικά τεστ που έγιναν για την έρευνα αυτή έδειξαν πως τα Android smartphone έχουν ποσοστό αποτυχίας 18.9% την ώρα που τα iOS φτάνουν το 15.2%, δείχνοντας την αξιοπιστία των συγκεκριμένων λειτουργικών συστημάτων.

Όσον αφορά τα iPhone, το iPhone 6 παρουσιάζεται σαν το iPhone που χαλάει συχνότερα από όλα αλλά λιγότερο συχνά σε σχέση με τα Samsung. Με ποσοστό αποτυχίας 22% για το iPhone 6 και 16% για το iPhone 6S, τα συγκεκριμένα μοντέλα γίνονται αυτά με τις χειρότερες επιδόσεις, με το iPhone 6 να κυριαρχεί αφού διαχρονικά το ποσοστό αποτυχίας του είναι μεταξύ 20% και 26%, την ώρα που το iPhone 6S ανέβηκε από το 11% για το πρώτο τρίμηνο του 2017 στο 16% για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2018.

iphone_fail

Τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι iOS συσκευές για το πρώτο τρίμηνο του 2018 είχαν να κάνουν με θέματα σχετικά με τη συνδεσιμότητα του Bluetooth σε ποσοστό 9% αλλά και με αυτά του Wi-Fi και των ακουστικών σε ποσοστό 8% αντίστοιχα.

Αναφορικά με τα προβλήματα των Android smartphone, το μεγαλύτερο ποσοστό είχε να κάνει με τις επιδόσεις των συσκευών σε ποσοστό 34%, με δεύτερο και εξίσου σημαντικό αυτό της κάμερας με ποσοστό 14%, τη στιγμή που οι περισσότεροι χρήστες χρησιμοποιούν τις κάμερες των smartphone για να φωτογραφίζουν και να καταγράφουν video.

Τέλος, πρόβλημα υπήρξε και στο θέμα του μικροφώνου αλλά και της φόρτισης της μπαταρίας με 9% και 7% αντίστοιχα, ενώ αυτό που παρατηρείται είναι πως τα προβλήματα που εμφανίστηκαν στις συσκευές που δοκίμασε η εταιρεία για τις ανάγκες της έρευνας, διαφέρουν ανάλογα με το λειτουργικό σύστημα των smartphone.

ios android issues

Σχετικά άρθρα