“Τα σχέδια μας για τον ΟΛΘ”

Τι ειπώθηκε στη συνάντηση γνωριμίας της κοινοπραξίας με τα ΜΜΕ

«Δεν θέλουμε τον ΟΛΘ να είναι το δεύτερο λιμάνι της Ελλάδας. Θέλουμε τον ΟΛΘ να είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της βόρειας Ελλάδας και το κυριότερο στη νοτιοανατολική Ευρώπη, να ανακτήσει το ρόλο που ιστορικά είχε σαν εμπορική πύλη των Βαλκανίων», τόνισε ο κ. Βοris Wenzel, CEO της Τerminal Link SAS, του διεθνή διαχειριστή λιμένων και partner με ποσοστό 33% στη Κοινοπραξία DIEP- Terminal Link- Belterra που ανακηρύχθηκε προτιμώμενος επενδυτής για το 67% της ΟΛΘ Α.Ε.

Σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκε μία πρώτη συνάντηση γνωριμίας μεταξύ εκπροσώπων των ΜΜΕ και των επικεφαλής της Terminal Link, του διευθύνοντος συμβούλου κ. Wenzel και του οικονομικού διευθυντή κ. Cedric Garnier, όπως και του συντονιστή της Κοινοπραξίας κ. Σωτήρη Θεοφάνη.

«Θέλαμε να μας γνωρίσετε από κοντά, να δείτε τα πρόσωπα πίσω από την επωνυμία της εταιρείας, για να μην υπάρχουν αμφιβολίες για το ποιοι είμαστε και τι μπορούμε να κάνουμε για να αναπτύξουμε το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης», είπε ο κ. Wenzel, απαντώντας έτσι και στις υποθέσεις όσων αμφισβήτησαν τη δυνατότητα υλοποίησης του επενδυτικού σχεδίου της Κοινοπραξίας.

Η Κοινοπραξία και ειδικότερα η Terminal Link – που είναι άλλωστε ο εταίρος με την εξειδίκευση και την τεχνογνωσία στη λιμενική βιομηχανία- επέλεξε να επενδύσει στον ΟΛΘ γιατί, αν και έχει μεγάλη παρουσία στη Μεσόγειο, θέλει να αναπτυχθεί περισσότερο σε αυτή την περιοχή (σ.σ νοτιοανατολική). Επίσης, επέλεξε την ΟΛΘ Α.Ε. γιατί είναι εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο, με καλά οικονομικά αποτελέσματα και, τέλος, επειδή είναι λίγα πλέον τα ελκυστικά, προς ιδιωτικοποίηση, λιμάνια στην Ευρώπη.

Τόσο ο κ. Wenzel, όσο και ο κ. Θεοφάνης τόνισαν την ανάγκη αναβάθμισης της σιδηροδρομικής σύνδεσης με το Λιμάνι, ενώ ο CEO της Terminal Link είπε ότι εφ’ όσον ολοκληρωθεί η διαδικασία της μεταβίβασης, το σχέδιο αναβάθμισης θα ακολουθήσει, εντός της πρώτης 5ετίας, δύο  στάδια. Στην πρώτη φάση θα εκσυγχρονιστεί ο εξοπλισμός όπως και οι διαδικασίες λειτουργίας και στη δεύτερη φάση θα γίνουν τα έργα σε βαριές υποδομές, με βασικό την επέκταση του 6ου προβλήτα.

Ο κ. Wenzel  επιφυλάχθηκε να πει κάτι παραπάνω ή πιο συγκεκριμένο για τις παρεμβάσεις που σχεδιάζει η Κοινοπραξία, συμπληρώνοντας πάντως ότι ο ΟΛΘ στη χερσαία ζώνη του έχει πολλούς διαθέσιμους και αναξιοποίητους χώρους.

 

Σχετικά άρθρα