Τα σκουπίδια «έπνιξαν» και τη Θεσσαλονίκη

Χιλιάδες τόνοι στους δρόμους

Χιλιάδες τόνοι απορριμμάτων έχουν συσσωρευτεί στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας των συνεχιζόμενων κινητοποιήσεων που πραγματοποιούν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ διεκδικώντας νομοθετική ρύθμιση για τη μονιμοποίηση τους.

Οι περισσότεροι κάδοι του πολεοδομικού συγκροτήματος ξεχειλίζουν από σκουπίδια, ενώ τα απορριμματοφόρα εξακολουθούν να παραμένουν εγκλωβισμένα στα αμαξοστάσια καθώς οι συμβασιούχοι συνεχίζουν τις καταλήψεις σε όλους τους χώρους εργασίας.

Μόνο στον δήμο Θεσσαλονίκης τα απορρίμματα ξεπερνούν τους 1.500 τόνους, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στο κέντρο της πόλης. «Με 1.500 τόνους σκουπίδια και με θερμοκρασίες πάνω από 35 βαθμούς Κελσίου τα πράγματα αρχίζουν να δυσκολεύουν» υποστήριξε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας του κεντρικού δήμου, Θωμάς Ψαρράς.

Ο κ. Ψαρράς κάλεσε σήμερα το σωματείο των εργαζομένων, προκειμένου να ζητήσει να επιτρέψουν σε κάποια απορριμματοφόρα να βγουν στους δρόμους, καθώς τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει κίνδυνος τις επόμενες ημέρες.

Λύση «εδώ και τώρα» ζητά ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της πόλης

Να βρεθεί λύση «εδώ και τώρα» στο πρόβλημα των σκουπιδιών, με άμεση αποκομιδή τους ζητεί με σημερινή του ανακοίνωση ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), Μιχάλης Ζορπίδης, δηλώνοντας μάλιστα ότι προτίθεται να ζητήσει την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για να τερματιστεί η απαράδεκτη αυτή κατάσταση.

«Τις τελευταίες ημέρες γίνομαι αποδέκτης φριχτών παραπόνων από μέλη του ΕΕΘ. Τα σκουπίδια συσσωρεύονται στους δρόμους, δημιουργούν μία τριτοκοσμική εικόνα για την αγορά και την πόλη, ενώ η δυσωδία και η ασχήμια έχουν κατακλύσει τα πάντα» τονίζει ο κ. Ζορπίδης, προσθέτοντας «εν μέσω τουριστικής περιόδου και υψηλών θερμοκρασιών, η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί».

 

Σχετικά άρθρα