Τα τελευταία λόγια του Κασόγκι

Τον δολοφόνησαν μέσα σε επτά λεπτά

Μέσα σε επτά λεπτά δολοφονήθηκε ο Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη.

Το στοιχείο αυτό προκύπτει από τις ηχογραφήσεις που έχουν στα χέρια τους οι τουρκικές αρχές.

Όπως αναφέρει στο Al Jazeera ο Nazif Karaman, επικεφαλής ερευνών της τουρκικής εφημερίδας Daily Sabah, τα τελευταία λόγια του Τζαμάλ Κασόγκι ήταν: «Πνίγομαι… Πάρτε αυτή τη σακούλα από το πρόσωπο μου. Έχω κλειστοφοβία».

Ο Τζαμάλ Κασόγκι δολοφονήθηκε μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Οκτωβρίου. Αλλά μέχρι σήμερα, περισσότερο από έναν μήνα μετά, το πτώμα του δεν έχει βρεθεί.

Η νέα αυτή αποκάλυψη έρχεται μόλις μερικά 24ωρα μετά την αποκάλυψη του Ταγιπ Ερντογάν πως η Τουρκία έχει μοιραστεί τα ηχητικά ντοκουμέντα της δολοφονίας με πέντε χώρες «κλειδιά» (ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία και Σαουδική Αραβία).

Σύμφωνα με τις ηχογραφήσεις που επικαλείται ο Karaman, όλα διήρκεσαν επτά λεπτά. Κατά τον ίδιο, οι 15 πράκτορες που φέρονται να ευθύνονται για τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόκι, κάλυψαν το χώρο με πλαστικά πριν διαμελίσουν το πτώμα του 59χρονου δημοσιογράφου.

Ο Karaman προανήγγειλε επίσης ότι σύντομα η Daily Sabah θα δημοσιεύσει φωτογραφίες με τα ειδικά εργαλεία που είχαν μαζί τους οι Σαουδάραβες πράκτορες και τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για να δολοφονηθεί ο Κασόγκι. Τέλος, η τουρκική εφημερίδα θα δημοσιεύσει επίσης μέρος των ηχογραφήσεων με τις τελευταίες στιγμές του Κασόγκι.

Σχετικά άρθρα

Μπήκαν τα ΜΑΤ στην ΕΡΤ! (video)

Ζητήθηκε η εκκένωση του κτιρίου από τον εισαγγελέα. Οι αστυνομικοί «σαρώνουν» το ραδιομέγαρο. Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στο προαύλιο του ραδιομεγάρου. Άγνοια για την επιχείρηση δηλώνει ο Π. Καψής… Οσοι βρίσκονταν μέσα στο κτίριο της ΕΡΤ μεταφέρθηκαν στην ΓΑΔΑ. Κλειστά και τα δυο ρεύματα της Μεσογείων από συγκεντρωμένους και δυνάμεις των ΜΑΤ. Τέσσερις προσαγωγές μέχρι […]