Τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών της ΝΔ

Στις 12,5 μονάδες η διαφορά Μεϊμαράκη – Μητσοτάκη!

Το newsit.gr σας παρουσιάζει τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών της ΝΔ. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, αυτά θα είναι τα τελικά αποτελέσματα με πολύ μικρές αποκλίσεις. Υπενθυμίζεται ότι ο προεδρεύων της ΚΕΦΕ, Γιάννης Τραγάκης, είπε ότι τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν αργά το απόγευμα. Ωστόσο, το newsit.gr έχει στα χέρια του τα τελικά αποτελέσματα τα οποία και δίνουν την ουσία.

Βαγγέλης Μεϊμαράκης: 40%

Κυριάκος Μητσοτάκης: 27,5%

Απόστολος Τζιτζικώστας: 20%

Αδωνις Γεωργιάδης: 12%

Ξεκάθαρο μήνυμα μιας κεντροδεξιάς στροφής του κόμματος φαίνεται πως έστειλε ο λαός της Νέας Δημοκρατίας συμμετέχοντας μαζικά και στηρίζοντας τους Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι 400.000 του κόσμου που πήραν μέρος στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας έδειξαν παράλληλα ότι η παράταξη μοιάζει να ξυπνάει από τον λήθαργο των απανωτών εκλογικών αποτυχιών.

Το επίσημο αποτέλεσμα επρόκειτο να ανακοινωθεί στις 08:00 το πρωί από την ΚΕΦΕ που φάνηκε να αιφνιδιάζεται από τη συμμετοχή του κόσμου. Αλλά ούτε στις 08:00 ανακοινώθηκε και η… νέα ώρα που έδωσε αρχικά ο προεδρεύων της Επιτροπής, Γιάννης Τραγάκης φτάνοντας στα γραφεία της Συγγρού λίγα λεπτά μετά τις 08:15 ήταν γύρω στις 9 παρά. Όμως στις 09:10 ο ίδιος ο κ. Τραγάκης είπε ότι υπάρχουν περιοχές που δεν έχουν φαξ να στείλουν τα στοιχεία και έτσι προέβλεψε ότι το επίσημο αποτέλεσμα θα το μάθουμε το απόγευμα…

Χαρακτηριστικός ο διάλογος που είχε με τους δημοσιογράφους:

Ι. ΤΡΑΓΑΚΗΣ: Όπως γνωρίζετε περάσαμε μια πολύ εξαντλητική νύχτα, η οποία συνεχίζεται βέβαια. Αργά το βράδυ εχθές, σας τόνισα ότι βάσει του καταστατικού μας το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας βγαίνει από τις τηλεομοιοτυπίες – fax που μας στέλνουν οι κατά τόπους εφορευτικές επιτροπές. Η ροή των fax συνεχίζεται ακόμα και τώρα και θα συνεχίζεται. Επομένως, επίσημο αποτέλεσμα θα έχουμε αργά σήμερα το απόγευμα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπήρξε κάποια καθυστέρηση στην αποστολή των fax Πρόεδρε;

Ι. ΤΡΑΓΑΚΗΣ: Όχι. Ήταν μια μικρή λογική, όχι καθυστέρηση, υπάρχουν απομακρυσμένες περιοχές που οι τοπικές εφορευτικές επιτροπές δεν έχουν fax. Τους παρακαλέσαμε λοιπόν να πάνε στο πλησιέστερο fax για να μπορέσουν να μας στείλουν. Το αποτέλεσμα, για να ξέρετε, θα είναι βεβαιωμένο και υπογεγραμμένο από όλους τους εκπροσώπους των υποψηφίων. Αργά το απόγευμα θα σας έχω οριστικό αποτέλεσμα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πρώτος και δεύτερος;

Ι. ΤΡΑΓΑΚΗΣ: Ε, αυτά έχουνε βγει.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αυτά που ξέρουμε.

Ο δεύτερος γύρος ίσως αποδειχθεί ντέρμπι καθώς, αν και δεν υπήρξε επίσημη δήλωση, όλα δείχνουν ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης, θα δώσει τη στήριξή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ισοσκελίζοντας έτσι κατά μεγάλο ποσοστό την διαφορά του πρώτου γύρου.

Στο στρατόπεδο του Απόστολου Τζιτζικώστα επικρατεί προβληματισμός, αλλά και απογοήτευση, καθώς θεωρείται ότι η στήριξη του Κ. Καραμανλή προς τον Ε. Μεϊμαράκη άλλαξε τα δεδομένα, ειδικά στην περιοχή της Μακεδονίας όπου είχε προβάδισμα ο περιφερειάρχης, ωστόσο παραμένει άγνωστο το τι θα πράξει ενόψει του δεύτερου γύρου, αν και πολύ δύσκολα οι ψηφοφόροι του θα στήριζαν την υποψηφιότητα Μεϊμαράκη.

Έτσι τα δεδομένα δείχνουν ντέρμπι και πως όλα θα κριθούν από τη συμμετοχή των ψηφοφόρων και στον δεύτερο γύρο των εκλογών.

Σχετικά άρθρα