Ταχιάος: «Δε με νοιάζει αν θα με πουν ρουφιάνο»

Απείλησε ότι θα καλέσει το 1142 σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Ο Νίκος Ταχιάος διαμαρτυρήθηκε έντονα για το γεγονός ότι υπάρχει έντονη οσμή τσιγάρου έξω από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Πήρε τον λόγο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου. «Είναι απαράδεκτο έξω από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου να μυρίζει τσιγαρίλα. Δεν με νοιάζει αν είναι αντιδήμαρχοι ή δημοτικοί σύμβουλοι αυτοί που καπνίζουν», είπε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο και πρόεδρος της «Αττικό Μετρό». Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας thestival, ο κ. Ταχιάος προειδοποίησε ότι την επόμενη φορά που θα συμβεί αυτό θα καλέσει το 1142. «Δεν με νοιάζει αν θα με πουν ρουφιάνο», συμπλήρωσε.

Η τηλεφωνική γραμμή 1142, που άνοιξε στο πλαίσιο της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου, είχε δεχθεί 1.045 κλήσεις τις τρεις πρώτες ημέρες λειτουργίας. Από αυτές, το 26,22% αφορούσε καταγγελίες για ανθρώπους που παραβιάζουν τον σχετικό νόμο.

Πάντως, τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι η πλειονότητα των Ελλήνων συμμορφώνεται στα νέα δεδομένα. Στους ελέγχους που έγιναν το διάστημα 20-24 Νοεμβρίου, καπνίζοντες βρέθηκαν στο 15% των ελεγχθέντων καταστημάτων.

Πηγή: iefimerida.gr

Σχετικά άρθρα