Τέμπη: Νέες διώξεις για την τραγωδία

Όλες οι εξελίξεις για την πολύκροτη υπόθεση

Νέες ποινικές διώξεις ασκήθηκαν εις βάρος τριών προσώπων για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι «βαριές», ενώ αύριο (10/3) έχει οριστεί να συγκληθεί η Ολομέλεια των Εφετών της Λάρισας.

Οι τρεις διώκονται ποινικά για διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών -που είναι κακούργημα με ποινές από 10 χρόνια ως ισόβια- καθώς και για τα αδικήματα των ανθρωποκτονιών και σωματικών βλαβών κατά συρροή που είναι πλημμελήματα.

Οι διώξεις ασκήθηκαν κατά του επιθεωρητή του ΟΣΕ που έβαλε στη νυχτερινή βάρδια τον σταθμάρχη της Λάρισας που ήδη έχει προφυλακιστεί, αλλά και κατά δύο σταθμαρχών που όφειλαν να είναι παρόντες ως τις 23:00 και έφυγαν νωρίτερα εγκαταλείποντας το πόστο τους, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ.

Την Παρασκευή συνεδριάζει η Ολομέλεια των Εφετών της Λάρισας

Την ίδια ώρα για την Παρασκευή έχει οριστεί να συγκληθεί η Ολομέλεια των Εφετών της Λάρισας, 21 συνολικά ανώτεροι δικαστικοί, προκειμένου να επιλέγουν τους δύο εφέτες ανακριτές που θα τρέξουν στο εξής τις έρευνες μετά από την πρωτοβουλία αναβάθμισης των ερευνών, που έγινε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας Σταμάτη Δασκαλόπουλο, ο οποίος εποπτεύει από την πρώτη στιγμή τις ανακρίσεις στο σύνολο τους με εντολή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου.

Πηγή: ethnos.gr

 

Σχετικά άρθρα