Τέμπη: Πλήρης η ομολογία από τον σταθμάρχη

Παραδέχθηκε απόλυτα τις εγκληματικές του παραλείψεις

Σε πλήρη ομολογία για το μοιραίο λάθος του που οδήγησε στην τραγωδία της σύγκρουσης αμαξοστοιχιών στα Τέμπη προχώρησε στην προανακριτική απολογία του ο σταθμάρχης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, o σταθμάρχης της Λάρισας, που έχει ήδη συλληφθεί και την Πέμπτη προσάγεται στον εισαγγελέα με βαρύτατες κατηγορίες, όχι μόνον παραδέχθηκε ενώπιον εισαγγελέα τις εγκληματικές παραλείψεις του, που έβαλε τη μοιραία αμαξοστοιχία σε λάθος τροχιά, αλλά πρόσθεσε, ότι κατάλαβε το εγκληματικό λάθος, που κόστισε τόσες ανθρώπινες ζωές, μόλις πληροφορήθηκε για το τραγικό δυστύχημα.

Τότε, όπως ανέφερε απολογούμενος, αντιλήφθηκε τις συνέπειες των όσων είχε κάνει δρομολογώντας την επιβατική αμαξοστοιχία σε λάθος ράγες.

Ο σταθμάρχης, ηλικίας 59 ετών, σύμφωνα με την Αστυνομία, χαρακτηρίζεται ως υπαίτιος του δυστυχήματος και κατηγορείται εκτός των άλλων, για ανθρωποκτονία από αμέλεια άρθρο 302 του Ποινικού Κώδικα), σωματική βλάβη από αμέλεια (314 ΠΚ) και επικίνδυνες παρεμβάσεις στην συγκοινωνία μέσων (291 ΠΚ). Στο πλαίσιο της δικογραφίας που σχηματίζεται από την ΕΛΑΣ έχουν δώσει ανωμοτί καταθέσεις και άλλοι δύο υπάλληλοι στην Τροχαία Λάρισας.

Σχετικά άρθρα