Τέλος εποχής για Μπουτάρη!

Δε θα είναι ξανά υποψήφιος για Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Ο νυν Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης ανακοίνωσε ότι δε θα είναι εκ νέου υποψήφιος. Ο 74χρονος, βρίσκεται εδώ και 8 χρόνια στο «τιμόνι» του Δήμου, ενώ μαζί με τον Γιώργο Καμίνη θεωρήθηκαν (πρώτα υποψήφιοι και έπειτα) Δήμαρχοι πέρα από «κομματικά στεγανά».

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αποφάσισε να μην διεκδικήσει ανανέωση της θητείας του, κι αυτό ενώ είχε ήδη εξασφαλίσει την στήριξη, τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του Κινήματος Αλλαγής, που ως ΠΑΣΟΚ τον στήριζε και σε όλες τις προηγούμενες μάχες. Η απόφασή του ανακοινώθηκε σύμφωνα με το thessnews.gr στη συνεδρίαση της διευρυμένης εκτελεστικής επιτροπής, ξεκαθαρίζοντας ότι θα παραμείνει δήμαρχος μέχρι το τέλος της θητείας του, στις 31/08/2019.

Ο Γιάννης Μπουτάρης στις εκλογές του 2010, υποστηρίχθηκε από ΠΑΣΟΚ, Δημοκρατική Αριστερά, Δράση αλλά και την τότε ανεξάρτητη βουλευτή, Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ σε εκείνες του 2014 τον στήριξαν οι ίδιες δυνάμεις, πλην της κ. Μπακογιάννη, η οποία είχε πλέον επιστρέψει στη Νέα Δημοκρατία.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, θα παραχωρήσει σήμερα (22/11) συνέντευξη Τύπου στις 12:00 ώστε να ενημερώσει δημόσια τους πολίτες της Θεσσαλονίκης για τις αποφάσεις του.

Σχετικά άρθρα