Τέλος εποχής για τον Σκαραβαίο!

Bγήκε το τελευταίο μοντέλο από τη γραμμή παραγωγής

Ένα αυτοκίνητο θρύλος για την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία που δεν είναι άλλο από το γνωστό «Σκαραβαίο» της VW, έβαλε τίτλους τέλους στις 10 Ιουλίου στο εργοστάσιο παραγωγής του στο Μεξικό όπου το τελευταίο μοντέλο βγήκε από τη γραμμή παραγωγής.

Ο τελευταίος «σκαραβαίος», όπως ήταν τα άλλα παρατσούκλια του, κάλυψε μερικά μέτρα, καταχειροκροτούμενο από τους εργάτες και ενώ όλες οι κάμερες είχαν στραφεί επάνω του.

«Σ’ ευχαριστούμε, Σκαραβαίε», έγραφαν στα μπλουζάκι τους οι εργαζόμενοι που συναρμολόγησαν μέσα σε 7 ώρες το τελευταίο όχημα της Final Edition, σε χρώμα μπλε ελεκτρίκ.

Στο εργοστάσιο της Πουέμπλα έχουν παραχθεί από το 1997 περισσότερα από 1,7 εκατομμύρια μοντέλα.

Τα τελευταία 65 «κατσαριδάκια» της ιστορίας είναι αριθμημένα θα πουληθούν αποκλειστικά μέσω του Διαδικτύου, στην τιμή των περίπου 18.500 ευρώ.

Αυτή η «τελική εκδοχή» πάντως δεν έχει τίποτα το κοινό με τον πρόγονό του, το «αυτοκίνητο του λαού» εκτός από την εμφάνιση…

Η παραγωγή του είχε ξεκινήσει στα τέλη της δεκαετίας του 1930 και σταμάτησε το 2003 ενώ κατά τα 65 χρόνια που υπήρχε το αυτοκίνητο, παράχθηκαν περισσότερα από 21 εκατομμύρια μοντέλα.

Σχετικά άρθρα