Τέλος η κατάπαυση πυρός στη Γάζα: Το Ισραήλ λέει πως συνεχίζει τη μάχη

Κατηγορεί τη Χαμάς πως «έσπασε» την εκεχειρία

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοινώνει πως επιστρέφει στις «επιχειρήσεις» του εναντίον του παλαιστινιακού κινήματος της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, μετά από επτά μέρες εκεχειρίας.

Το Ισραήλ, ειδικότερα, δηλώνει ότι ξανάρχισε τις μάχες με τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Σε ανάρτησή τους στο Χ, οι Ένοπλες Ισραηλινές Δυνάμεις ανέφεραν ότι η Χαμάς άνοιξε πυρ κατά του Ισραήλ, παραβιάζοντας έτσι τους όρους της συμφωνίας εκεχειρίας.

Ρουκέτες και πυροβολισμοί λίγο πριν λήξει η εκεχειρία
Λίγο πριν λήξει η επταήμερη εκεχειρία, το Ισραήλ δήλωσε ότι κατέρριψε μια ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τη Γάζα, ενώ μέσα ενημέρωσης που συνδέονται με την ομάδα της Χαμάς ανέφεραν εκρήξεις και πυροβολισμούς στη βόρεια Γάζα, μεταδίδει το BBC.

Η εκεχειρία είχε αρχικά οριστεί να διαρκέσει τέσσερις ημέρες και παρατάθηκε δύο φορές.

Συνολικά 110 όμηροι που κρατούνταν στη Γάζα απελευθερώθηκαν από την έναρξη της εκεχειρίας στις 24 Νοεμβρίου, ενώ το Ισραήλ έχει απελευθερώσει 240 Παλαιστίνιους κρατούμενους.

Αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα

Αρκετές αεροπορικές επιδρομές έπληξαν τη νότια Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών και Εθνικής Ασφάλειας της Χαμάς στον λογαριασμό του στο Telegram.

Το παραπάνω επιβεβαιώνει και BBC από πηγέςμέσα στη Γάζα. Οι πηγές ανέφεραν επίσης ότι ακούστηκαν αρκετές εκρήξεις στα βόρεια και υπήρξε ανταλλαγή πυρών βορειοδυτικά της πόλης της Γάζας.

Σχετικά άρθρα