Τέλος στην απαγόρευση κυκλοφορίας

Έρχονται τα προνόμια εμβολιασμένων

Σε κανονικούς ρυθμούς -σε μεγάλο τουλάχιστον βαθμό- επιστρέφει τη Δευτέρα 28 Ιουνίου η ζωή, αφού η άρση μέτρων που έχει ανακοινωθεί βάζει τέλος στην απαγόρευση κυκλοφορίας που είχε επιβληθεί για τον κορονοϊό και ως εκ τούτου οι πολίτες θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα, τηρώντας φυσικά τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την αποφυγή της εξάπλωσης του ιού.

Παράλληλα, την εβδομάδα που ξεκινά αναμένεται να γίνουν και οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης που θα αφορούν τα προνόμια των εμβολιασμένων. Στο τραπέζι μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ βρίσκονται συγκεκριμένες ελευθερίες.

Προνόμια εμβολιασμένων: Ένα βήμα πριν τις ανακοινώσεις

«Πρόκειται να ανακοινωθούν μέτρα τα οποία θα σχετίζονται με τις διευκολύνσεις που θα μπορούν να έχουν οι εμβολιασμένοι, γιατί όλοι θέλουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα», δήλωσε η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη μιλώντας στην εκπομπή του OPEN «Τώρα ό,τι συμβαίνει» με τη Φαίη Μαυραγάνη.

Η υφυπουργός σημείωσε επίσης ότι «οι εμβολιασμένοι, επιλέγοντας αυτόν τον τρόπο, υποδηλώνουν και υπογραμμίζουν την ανάγκη τους, όπως είναι και η ανάγκη όλης της κοινωνίας, να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Άρα θα υπάρξει ανακοίνωση την ερχόμενη εβδομάδα για κάποια μέτρα τα οποία θα αφορούν στους ειδικούς χώρους ψυχαγωγίας, δηλαδή το πώς θα μπορεί κάποιος να λειτουργεί αυτούς τους χώρους, δηλαδή η εστίαση, τα γήπεδα, τα θέατρα, οι συναυλίες, άρα εκεί που θα επιλέξει κάποιος να λειτουργήσει έναν χώρο με πλήρως εμβολιασμένους θα έχει δυνατότητα μεγαλύτερης πληρότητας αλλά και πιο χαλαρά υγειονομικά πρωτόκολλα. Όλα αυτά θα διευκρινιστούν την ερχόμενη εβδομάδα».

 

Σχετικά άρθρα