Τεράστια ανάκληση ντίζελ αυτοκινήτων

Οι τρεις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες της χώρας παίρνουν άμεσα πρωτοβουλίες

Σε μια προσπάθεια να ανακόψουν το αρνητικό κλίμα που υπάρχει απέναντι στα ντίζελ αυτοκίνητα στη Γερμανία, οι τρεις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες της χώρας παίρνουν άμεσα πρωτοβουλίες. Δείτε τι αποφάσισαν.

BMW, Mercedes-Benz & VW Group προχωρούν σε άμεση ανάκληση 5 εκατομμυρίων ντίζελ αυτοκινήτων στη Γερμανία, προκειμένου να κάνουν αναβαθμίσεις λογισμικού και έτσι να μειώσουν τις εκπομπές μονοξειδίου του αζώτου έως και 30%, σε μοντέλα Euro 5 & Euro 6.

Μάλιστα, στις περιπτώσεις όπου δεν είναι εφικτό να βελτιωθούν οι εκπομπές ρύπων, υπάρχουν σκέψεις για επιδότηση ανταλλαγής-απόσυρσης από τις ίδιες τις εταιρείες, ώστε οι ιδιοκτήτες να αγοράζουν άλλο καινούργιο αυτοκίνητο. Το συγκεκριμένο σχέδιο θα κοστίσει περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ, αλλά οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες θέλουν πάση θυσία να αποφύγουν ενδεχόμενους αποκλεισμούς ντίζελ αυτοκινήτων, σενάριο με τεράστιες οικονομικές συνέπειες για τις ίδιες. Σημειώστε πως η ανάκληση πολύ πιθανό να επεκταθεί και σε άλλες χώρες της Ευρώπης…

Σε κάθε περίπτωση, παρόλο που η Ευρώπη έχει το βλέμμα στραμμένο στις εκπομπές ρύπων των πετρελαιοκινητήρων, στην Ελλάδα συνεχίζουμε να εισάγουμε μεταχειρισμένα ντίζελ παλιάς τεχνολογίας με πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα στο κοντέρ.

Σχετικά άρθρα