«Τερμάτισε» το δείκτη ευφυίας

Ποιος είναι ο 11χρονος με το μεγαλύτερο IQ στον κόσμο

Ένας 11χρονος έγινε το μικρότερο μέλος της κοινότητας Mensa, καθώς στο τεστ IQ κατάφερε να συγκεντρώσει υψηλότερη βαθμολογία από τον Άλμπερτ Αϊνστάιν και τον Στέφεν Χόκινγκ. Ο 11χρονος Arnav Sharma μπορεί να συγκαταλέγεται πλέον στην ομάδα των πιο ευφυών ανθρώπων του κόσμου. Ωστόσο δεν γνωρίζει ακόμα πιο επάγγελμα θα ήθελε να ακολουθήσει αλλά δηλώνει ότι θα ήθελε να αξιοποιήσει την ευφυία του προς το κοινό όφελος.

Ο Arnav Sharma συγκέντρωσε τη μέγιστη βαθμολογία (162) στο τεστ Cattell III B, το τεστ IQ που χρησιμοποιεί η Mensa. Η κοινότητα με επιστολή της γνωστοποίησε στον 11χρονο πως πλέον συγκαταλέγεται στο 1% των πιο έξυπνων ανθρώπων στον κόσμο. Το τεστ Cattell III B περιλαμβάνει 150 ερωτήσεις που αξιολογούν την κατανόηση μέσα από διάφορα αποσπάσματα κειμένων. Η μέγιστη βαθμολογία για τους ενήλικες είναι 161 και για παιδιά κάτω των 18 ετών το 162.

Ο Arnav, ο οποίος είναι ινδικής καταγωγής, ανέφερε ότι δεν ήταν ανήσυχος πριν από την εξέταση, λέγοντας: “Δεν έκανα καμία προετοιμασία για την εξέταση αλλά δεν ήμουν νευρικός. Η οικογένειά μου έμεινε έκπληκτη, αλλά ήταν επίσης πολύ χαρούμενη όταν τους είπα για το αποτέλεσμα”.

Σχετικά άρθρα

2 Σχόλια

 1. Τίποτα το εντυπωσιακό. Έχω συνάδελφο που εκτύπωσε ένα έγγραφο σε 300 αντίτυπα και τα συμπλήρωσε χειρόγραφα με τα ίδια στοιχεία 300 φορές.

 2. α)O Τιτανοτεράστιος Κώστας Τα….!
  Χωρίς διαβάσματα στο σκάκι.
  Παίζει με την πρωταθλήτρια κόσμου Μπόλκερ και την κερδίζει!
  Την ώρα που έπαιζε τελικό ο πρωταθλητής κόσμου ( Κράμνικ- ο αμέσως μετά τον Κασπάρωφ χρονικά ) με την πρωταθλήτρια κόσμου ( Μπόλκερ).

  Μου λέει: το παιχνίδι είναι φορσέ του Κράμνικ!
  Περίμενε, περίμενε και ο Κράμνικ παίζει άλλη κίνηση!!!
  – Ου! Πατάτα! Τώρα είναι ισοπαλία!
  Όπως κι έγινε!
  Το ίδιο ξανά με τον νεαρό πρωταθλητή κόσμου ( δε θυμάμαι το όνομα του ) εναντίον του Αρμένιου Αρονιάν( πήρε και πρωτάθλημα Ευρώπης )!
  Νικάει μου λέει το παιδάκι! Όταν έπαιξε, τότε λέει: ε! όχι κι έτσι ντε, τώρα είναι ισοπαλία!
  β) Η Εθνική Ελλάδας με τους πρωταθλητές μέσα, μιας και είναι Θεσσαλονικείς), γυρνάνε από προετοιμασία για να παίξουν στο πανευρωπαϊκό. Ο προπονητής Μιλουτίνοβιτς ( πρώην πρωταθλητής Σερβίας ) τους κάνει μια ανάλυση μιας παρτίδας! Ο Κώστας δε μιλούσε! Όταν τελείωσε η ανάλυση γυρνάει την παρτίδα καμια 15αριά κινήσεις πίσω ( χωρίς να βλέπει τα γραπτά ) και λέει!

  Κύριε Μιλουτίνοβιτς, εγώ θα έπαιζα εδώ!
  Συσκέπτονται όλοι μαζί κανά δεκάλεπτο και του λέει ο Μιλουτίνοβιτς:
  κύριε Κώστα , έχετε καταλάβει ότι είστε έτοιμος να παίξετε σε μεγάλα διεθνή τουρνουά;
  γ) Σε μια ανάπαυλα των αγώνων της Ολυμπιάδας της Θεσσαλονίκης, παίζει φιλικό με τον φιναλίστ του Παναμερικάνικου πρωταθλήματος.Για όσους γνωρίζουν ,ο άλλος φιναλίστ δεν ήταν παρά ο μέγας Φίσσερ!!! Πρωταθλητής Αμερικής και μετά και κόσμου!
  Ο Κώστας 18 χρονών με μειονέκτημα κίνησης αφού του έτυχαν τα μαύρα, αποσπά ισοπαλία!!! Τον συνεχάρη με μεγάλο θαυμασμό ο δευτεραθλητής Αμερικής! Και του λέει: είσαι τεράστιο ταλέντο!

  Και το τελευταίο σκακιστικό.

  Στην Καλαμαριά γίνεται τουρνουά με γκραντ μέτρ ( 2.600 έλο )! Ανάμεσα τους ο Έλληνας πρωταθλητής Κοτρωνιάς με 2.700 παρά κάτι έλο ).
  Τελειώνει η παρτίδα με ισοπαλία. Του λέει ο Κώστας ( μόνο με τα 1200 του έλο ): Βασίλη εδώ γιατί δεν έπαιξες αυτό; Σκέφτεται ο πρωταθλητής μας και του απαντάει. Δηλαδή έχασα μισό πόντο έ! ( ένα πόντο έχει η νίκη, μισό η ισοπαλία)!
  Ναί!
  Και όχι μόνο στο σκάκι!
  β)Τον φωνάζει απ΄τις διακοπές του ο καθηγητάς της φυσικής Οικονόμου.
  Και του λέει: δε θα σε ρωτήσω αν διάβασες το βιβλίο μου. Ούτε καν το άνοιξες!!
  Καλά τι αποδείξεις φανταστικές είναι αυτές που εφεύρες! Άσε το μαθηματικό κι έλα στο φυσικό να σε κάνω βοηθό μου!
  γ) Πανάσχετος από μουσική και με λίγα αγγλικά μου εξηγεί τις 3600 σελίδες ( σε Αγγλικά που έχει το korg M3, σε ποσοστό 70%!
  δ) φτιάχνει πρόγραμμα υπολογιστή που το χρησιμοποιούσε η INTRACOM ( αν και Αεκτσής ) για 12 χρόνια περίπου!
  Α! Ρε, Ελλάδα τι βγάζεις!

Comments are closed.