Τέσσερις οι νεκροί από την επίθεση στο Λονδίνο

Ανάμεσα τους και ο δράστης της επίθεσης

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 20 τραυματίστηκαν στην επίθεση έξω από το κτίριο του βρετανικού Κοινοβουλίου, όπως δήλωσε ο αρχηγός της βρετανικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Ανάμεσα στους νεκρούς πιστεύετε ότι βρίσκεται και ο δράστης της επίθεσης, με τις αρχές να εκτιμούν ότι είναι και ο μοναδικός.

Ένα αυτοκίνητο πέρασε στη γέφυρα του Ουεστμίνστερ, χτυπώντας πολίτες και αστυνομικούς, ανέφερε και πρόσθεσε πως οι επιχειρήσεις της αστυνομίας βρίσκονται σε εξέλιξη.

Λίγη ώρα νωρίτερα, δημοσιογράφος της εφημερίδας Daily Telegraph σε ανάρτησή του στο Twitter είχε αναφέρει, επικαλούμενος ανώτερες κυβερνητικές πηγές, πως η βρετανική αστυνομία αναζητεί ακόμα έναν ύποπτο μέσα στα κτίρια του βρετανικού κοινοβουλίου. Δημοσιογράφος του BBC, επίσης, σε ανάρτησή του στο Twitter μετέδιδε πως πιστεύεται ότι δύο δράστες επέβαιναν στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση στο Λονδίνο.

Στο μεταξύ, οι γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν ότι τρεις Γάλλοι μαθητές τραυματίστηκαν στην επίθεση που διαπράχθηκε σήμερα κοντά στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Πρόκειται για τρεις μαθητές ηλικίας 15-16 ετών από το Λύκειο Κονκαρνό της Βρετάνης, στη δυτική Γαλλία, σύμφωνα με μια πληροφορία της τοπικής εφημερίδας Le Telegramme. Τα παιδιά παρασύρθηκαν από ένα αυτοκίνητο ενώ περπατούσαν στη Γέφυρα του Γουεστμίνστερ.

Μία γυναίκα ανασύρθηκε ζωντανή από τον Τάμεση μετά την επίθεση σε μια γέφυρα κοντά στη Βουλή των Κοινοτήτων στο Ουεστμίνστερ, ανακοίνωσε η υπηρεσία λιμένων του Λονδίνου, προσθέτοντας πως της προσφέρονται φροντίδες για σοβαρά τραύματα.

«Μια γυναίκα ανασύρθηκε από το νερό κοντά στη Γέφυρα του Ουεστμίνστερ, ζωντανή, με σοβαρά τραύματα», δήλωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας. «Της προσφέρεται πολύ επείγουσα ιατρική περίθαλψη τώρα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος.

 

Σχετικά άρθρα