Τεστ παρθενιάς για το Πανεπιστήμιο

Τι άλλο θα σκεφτούν οι άνθρωποι;

Ένας βουλευτής στην Αίγυπτο προκάλεσε την οργή των χρηστών του διαδικτύου όταν πρότεινε τα πανεπιστήμια να υποβάλλουν σε τεστ παρθενίας τις φοιτήτριες προτού τις αποδεχθούν.

«Κάθε κορίτσι που μπαίνει στο πανεπιστήμιο πρέπει να εξετάζεται προκειμένου να αποδείξει ότι είναι παρθένα», δήλωσε ο βουλευτής Ιλχάμι Αγκίνα στην εφημερίδα Youm 7.

Η πρότασή του σύντομα πυροδότησε οργή αλλά κι απαξιωτικά σχόλια των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

«Δεν σας είχα πει (ότι απέχουμε) ακόμα πολύ να φθάσουμε στον πάτο και ότι τα χειρότερα έρχονται;» έγραψε στο Twitter ο Γκάμαλ Αΐντ, διάσημος δικηγόρος που διευθύνει το Αραβικό Δίκτυο Ενημέρωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

«Έχουμε ένα μέλος του Κοινοβουλίου που έχει εμμονή με το φύλο», επισήμανε ο δημοσιογράφος Χάλεντ Νταούντ.

Ο Ιλχάμι Αγκίνα είχε ήδη προβεί σε αμφιλεγόμενες τοποθετήσεις υπέρ του ακρωτηριασμού των γεννητικών οργάνων της γυναίκας, μιας πρακτικής που απαγορεύεται στην Αίγυπτο, αλλά είναι ευρέως διαδεδομένη σε άλλες χώρες.

Ο βουλευτής είπε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι θέσεις του παρερμηνεύτηκαν και αποφάσισε να μην κάνει δηλώσεις στις μέσα μαζικής ενημέρωσης. «Οι άνθρωποι μου επιτίθενται και είναι αναστατωμένοι (…). Αποφάσισα να μην διαλεχθώ με τα ΜΜΕ», πρόσθεσε ο ίδιος. «Δεν διατύπωσα ένα αίτημα. Έκανα μια πρόταση. Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ ενός αιτήματος και μιας πρότασης».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο δημοσιογράφος του Youm 7 του έθεσε το ερώτημα σχετικά με τον ρόλο της κυβέρνησης προκειμένου να μπει τέλος στην πρακτική του εθιμικού γάμου -της ανεπίσημης θρησκευτικής ένωσης των Μουσουλμάνων- και εκείνη ακριβώς τη στιγμή πρότεινε τα τεστ παρθενίας.

Σχετικά άρθρα