Τεταμένη η κατάσταση στην Ειδομένη

Σε επιφυλακή οι αστυνομικές δυνάμεις

Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στην Ειδομένη, στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- Σκοπίων, όπου περίπου 1.500 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν συγκεντρωθεί πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές και ισχυρίζονται πως θα επιχειρήσουν να περάσουν τα σύνορα μετά τις φήμες που διαδίδονταν από χθες περί επικείμενου ανοίγματος των συνόρων.

Από νωρίς το πρωί άρχισαν να καταφθάνουν και πρόσφυγες και μετανάστες από κέντρα προσωρινής μετεγκατάστασης, όπως αυτά της Νέας Καβάλας και των Γιαννιτσών.

Η αστυνομία προσπαθεί, με ανακοινώσεις μέσω των μεγαφώνων, (στα αραβικά και στα φαρσι) να αποτρέψει τον κόσμο, προειδοποιώντας ότι τα σύνορα δεν πρόκειται να ανοίξουν και πως υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή τους, αν το επιχειρήσουν.

Την ίδια ώρα διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν κλείσει την γέφυρα του Αξιού προκείμενου να εμποδίσουν 5 πούλμαν με μέλη της ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένη Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή) που επιθυμούν να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση των προσφύγων και των μεταναστών.

Η κυκλοφορία στο σημείο διεξάγεται μέσω Πολυκάστρου- Αξιούπολης.

Παράλληλα, οι 200 Ιταλοί ακτιβιστές που έχουν φτάσει από χθες στην Ειδομένη διαβεβαιώνουν ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση και θα μεταβούν αύριο στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Σχετικά άρθρα