«Τέτοιες απειλές έχουμε δει και στο παρελθόν»

Τι απαντά ο Καμμένος στην Τουρκία

«Τέτοιου είδους απειλές έχουμε δει και στο παρελθόν» επισήμανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σχολιάζοντας τις προειδοποιήσεις της τουρκικής κυβέρνησης ότι θα ακυρώσει την ελληνοτουρκική συμφωνία για την επανεισδοχή προσφύγων ως αντίποινα για την μη έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών.

Στη συνέντευξή του στον Σκάι, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πάρει μέτρα περαιτέρω μειώσεως συντάξεων και μισθών. «Η Ευρώπη δεν ανήκει στη Γερμανία» είπε ο υπουργός Άμυνας και με ιδιαίτερα οξείς χαρακτηρισμούς κατηγόρησε τη γερμανική πλευρά ότι πιέζει την ελληνική κυβέρνηση. «Αν θέλουν να φέρονται με τον τρόπο που γινόταν σε ελληνικές ταινίες του ’50, με τον νταβατζή να ζητάει κάθε μέρα και παραπάνω, ας το κάνουν» είπε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: «Αν ζορίσει ο κ. Σόιμπλε θα ζορίσουμε κι εμείς, δε κατάλαβα!».

Η δικαιοσύνη δεν παίρνει γραμμή από την κυβέρνηση

«Θα πρέπει να καταλάβει η Τουρκία ότι στις ευρωπαϊκές χώρες η δικαιοσύνη δεν παίρνει γραμμή από την κυβέρνηση… Η εκτελεστική εξουσία και η δικαστική εξουσία είναι ανεξάρτητες» υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Δεν μπορεί η Τουρκία τη στιγμή που θέλει να μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση να μιλάει για επαναφορά της θανατικής ποινής, δεν μπορεί να έχουμε βασανιστήρια, να γίνονται διωγμοί» εκτίμησε ο Πάνος Καμμένος και αποκάλυψε: «Θα σας πω την εμπειρία που έχω από Τούρκους αξιωματικούς στο ΝΑΤΟ, πάνω από 400 που έχουν ζητήσει άσυλο στις Βρυξέλλες».

«Η απόφαση δεν μπαίνει στο αν αυτοί έχουν λάβει μερος στο πραξικόπημα ή όχι, αλλά στο αν αυτοί θα σταλούν στην Τουρκία» είπε ο κ. Καμμένος για τους 8 Τούρκους και πρόσθεσε: «Δεν έχουμε να κάνουμε με μια τριτοκοσμική κυβέρνηση. Έχουμε να κάνουμε με μια δημοκρατική κυβέρνηση, σε μια δημοκρατική χώρα, όπου η δικαιοσύνη αποφασίζει».

Ωστόσο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κινούμενος στην ίδια γραμμή με το Μέγαρο Μαξίμου είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει το πραξικόπημα που έγινε στην Τουρκία «και την προσπάθεια βίαιης ανατροής μιας εκλεγμένης κυβέρνησης» είναι όμως άλλο «να ζητάς να έχουν μια δίκαιη δίκη, να μην γίνονται βασανιστήρια».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να υλοποιήσουν οι Τούρκοι τις απειλές τους και να στείλουν στα νησιά του Αιγαίου ακόμη περισσότερους πρόσφυγες και μετανάστες, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απάντησε: «Τέτοιου είδους απειλές έχουμε δει και στο παρελθόν. Τα ίδια έχει πει και στην Γερμανία, σε λίγες ημέρες θα είναι η Μέρκελ στη Γερμανία, να δούμε τι θα της πει ή τι θα πει και στον Τραμπ».

Κατά την άποψη του Πάνου Καμμένου «υπάρχει η νέα πρόταση της διοίκησης Τραμπ που θα αποτελέσει και τη λύση στο θέμα το προσφυγικό. Είναι ότι η λύση του προσφυγικού είναι η δημιουργία ασφαλών ζωνών στα βόρεια της Συρίας για να μείνουν οι πρόσφυγες και να γυρίσουν στα σπίτια τους. Άλλωστε οι πρόσφυγες βρέθηκαν στην Ευρώπη για να σωθούν από τον ISIS, από τους τρομοκράτες και θέλουν να γυρίσουν στα σπίτια τους».

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην αναχαιτιστεί τουρκικό αεροσκάφος

Ο κ. Καμμένος ρωτήθηκε για την πιθανότητα ελληνοτουρκικού επεισοδίου. Μάλιστα ο  υπουργός Άμυνας φάνηκε να… αιφνιδιάζεται όταν ο Γιώργος Αυτιάς τον ρώτησε αν φοβάται κάποιο…τσαφ στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

«Θέλω να διαβεβαιώσω τον ελληνικό λαό ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μπει στον ελληνικό εναέριο χώρο αεροπλάνο και να μην αναχαιτιστεί. Η τελευταία προσγείωση είναι δική μας» τόνισε ο κ. Καμμένος και συμπλήρωσε ότι «οι νατοϊκές δυνάμεις έχουν γίνει μάρτυρες των τουρκικών παραβάσεων, των παραβιάσεων και των υπερπτήσεων».

«Ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται να πάρουμε επιπλέον μέτρα»

Μετά τα ελληνοτουρκικά, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων αναφέρθηκε και στα θέματα της διαπραγμάτευσης μετους δανειστές.
«Η κυβέρνηση εφάρμοσε τα μέτρα και τα εφάρμοσε επιτυχώς. Το 2016 έκλεισε με ένα πλεόνασμα πέραν του αναμενόμενου.  Η χώρα ακολούθησε το πρόγραμμα που συμφώνησε και έχουμε απ’ την άλλη πλευρά τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας που δεν δέχεται για πολιτικούς λόγους, λόγω των εκλογών, να εφαρμόσει αυτά που δεσμεύτηκε» υπογράμμισε ο Πάνος Καμμένος.

«Απ’ τη μία το ΔΝΤ λέει ότι πρόγραμμα δεν βγαίνει και πρέπει να κουρευτεί το χρέος και απ’ την άλλη η Ευρώπη να λέει ότι δεν εφαρμόζουμε τα συμφωνημένα. Είναι σαν να έχουμε δύο γιατρούς και να διαφωνούν για τη θεραπεία που πρέπει να ακολουθήσει ο ασθενής» είπε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

«Εμείς απαντάμε ότι αυτά που συμφωνήσαμε τα κάναμε πράξη. Ο ελληνικός λαός παραπάνω μέτρα δεν αντέχει και είναι ξεκάθαρο ότι δεν πρόκειται να πάρουμε» δεσμεύθηκε ο Πάνος Καμμένος.

«Δεν πρόκειται… εμείς δεν πρόκειται να πάρουμε μέτρα περαιτέρω μειώσεως συντάξεων και μισθών» διαβεβαίωσε εκ νέου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Αυτά που ζητάνε να νομοθετήσουμε για το 2019 και το 2018 είναι αντίθετα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες. Γίνεται τώρα να πάρουμε μέτρα για το μέλλον;» συνέχισε και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι μετά τη συνεργασία της με τη «Δράση»  «ουσιαστικά λέει ότι πρέπει να παρθούν επιπλέο μέτρα για τις συντάξεις».

Φέρονται όπως οι νταβατζήδες στις ελληνικές ταινίες του 50

«Είναι παλαβά πράγματα αυτά που ακούγονται για μείωση αφορολόγητου ή για νέα μείωση συντάξεων» εξερράγη ο κ. Καμμένος και τόνισε ότι «δεν είναι δυνατόν να λέει ότι 1400 ευρώ είναι πάρα πολλά για μια σύνταξη σε έναν άνθρωπο που έχει δουλέψει 35 χρόνια».

«Αυτή είναι η στιγμή η Ευρώπη να αποφασίσει: Αν θέλει να τινάξει την Ευρωζώνη στον αέρα, ας την τινάξει!» επέμεινε ο κ. Καμμένος και αναφερόμενος στην γερμανική πλευρά σημείωσε: «Αν αυτή είναι η τακτική των Γερμανών και αν θέλουν να φέρονται με τον τρόπο που γινόταν σε ελληνικές ταινίες του 50, με τον νταβατζή να ζητάει κάθε μέρα και παραπάνω, ας το κάνουν».

«Εμείς δεν πρόκειται να εξαθλιώσουμε ανθρώπους που παίρνουν 150 ευρώ τον μήνα» ήταν η καθαρή του τοποθέτηση.

Σχετικά άρθρα