Τέξας: Ένοπλος πυροβολεί και αφήνει πίσω του νεκρό και 5 τραυματίες

Έπειτα από επίθεση σε κατάστημα της πόλης

Ένοπλος πυροβόλησε και σκότωσε ένα άτομο και τραυμάτισε τουλάχιστον άλλους πέντε – τέσσερις από αυτούς σοβαρά – σε κατάστημα στην πόλη Μπράιαν του Τέξας. Ο ένοπλος, που πιστεύεται ότι είναι υπάλληλος της εταιρείας Kent Moore Cabinets, διέφυγε πριν φτάσει η αστυνομία, αλλά αργότερα συνελήφθη, δήλωσε η αστυνομία του Μπράιαν.

Αργότερα από το αστυνομικό τμήμα του Μπράιαν ανακοινώθηκε ότι ο ύποπτος ονομάζεται Λάρι Μπολίν. Σύμφωνα με την αστυνομία ο 27χρονος τέθηκε υπό κράτηση και του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για δολοφονία.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Μπράιαν, Έρικ Μπούσκε δήλωσε ότι δεν είναι γνωστό πόσο καιρό, ο ύποπτος, εργαζόταν στην εταιρεία που βρίσκεται μέσα σε ένα βιομηχανικό πάρκο, ή ποιο ήταν το κίνητρο του για τους πυροβολισμούς. Ο ένοπλος χρησιμοποίησε ένα πιστόλι και ενήργησε μόνος του, είπε ο Μπούσκε. Η αστυνομία του Μπράιαν έλαβε μια κλήση για πυροβολισμούς στην εγκατάσταση Kent Moore Cabinets και αρκετά αστυνομικά οχήματα έφτασαν έξι λεπτά αργότερα. Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, βρέθηκε τουλάχιστον ένα άτομο νεκρό και πέντε τραυματίες από σφαίρες. Τέσσερις από αυτούς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση ενώ το πέμπτο έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Ένας αστυνομικός από το Τμήμα Δημόσιας Ασφάλειας του Τέξας πυροβολήθηκε κατά τη διάρκεια της καταδίωξης του ύποπτου. Ο αστυνομικός είναι σε σταθερή κατάσταση σε τοπικό νοσοκομείο.

Μάστιγα η ελεύθερη οπλοφορία

Το νέο μακελειό έγινε μόλις λίγες ώρες μετά την παρουσίαση, από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, μέτρων προκειμένου να περιοριστεί η δράση οπλοφόρων. Τους τελευταίους δυο μήνες, έχουν σημειωθεί πολλά ανάλογα περιστατικά: Στην Ατλάντα της Τζόρτζια με 8 νεκρούς, στο Μπόλντερ του Κολοράντο με10 νεκρούς και στο Όραντζ της Καλιφόρνια με 4 νεκρούς ανάμεσά τους κι ένα αγοράκι 9 χρονών. Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά,  στο Τενεσί οι κάτοικοι προσεχώς θα έχουν τη δυνατότητα να οπλοφορούν ακόμα και χωρίς άδεια, αφού ο κυβερνήτης της Πολιτείας υπέγραψε νομοσχέδιο που το επιτρέπει! Από τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ, οι 31 επιτρέπουν την οπλοφορία σε δημόσιους χώρους χωρίς άδεια.

Πηγή: ethnos.gr

Σχετικά άρθρα