«Θα αυστηροποιήσουμε τους ελέγχους σε σημεία συνάθροισης»

Όσα είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης από τη Θεσσαλονίκη

«Θα αυστηροποιήσουμε τους ελέγχους σε σημεία συνάθροισης» ανθρώπων τόνισε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετά το πέρας της συνάντησης που είχε με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

«Υπάρχουν στοχοποιημένοι έλεγχοι κυρίως σε σημεία συνάθροισης, όπου και δημιουργείται το πρόβλημα της όσμωσης των ανθρώπων και συνεχώς εκεί περαιτέρω θα αυστηριοποιήσουμε τους ελέγχους», ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Ο υπουργός ερωτηθείς σχετικά σημείωσε ότι βρίσκονται ήδη χιλιάδες αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να ενισχυθεί το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας. «Θα ελέγχουμε κάθε σημείο συνάθροισης και θα βοηθάμε όπου ζητηθεί. Θα πάμε από πόλη σε πόλη, θα πάμε από νόμο σε νομό, θα πάμε όπου χρειάζεται για να μηδενίσουμε τις εστίες μόλυνσης από τον ιό. Το ζήτημα δεν είναι μόνο να κόβουμε πρόστιμα. Το ζήτημα είναι ότι πρέπει όλοι μαζί να κόψουμε τον δρόμο στον ιό», υπογράμμισε ο υπουργός.

«Να δώσουμε 10 ημέρες στο σύστημα υγείας για να αντέξει»
Ο κ. Χρυσοχοΐδης απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους και να δοθεί ένα διάστημα 10 ημερών προκειμένου να αντέξει το σύστημα υγείας. «Έχουμε την δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε ότι προκύψει. Είναι πολύ σημαντική στιγμή για τη Θεσσαλονίκη. Η πόλη και η Κεντρική Μακεδονία δοκιμάζονται σκληρά από την πανδημία. Θα αντέξουμε και θα αντέξουμε γιατί έχουμε πάρει όλα τα μέτρα, τηρούμε και εφαρμόζουμε όλες τις διατάξεις εκείνες προκειμένου να περιορίσουμε τον κορωνοϊό», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Προσπαθούμε να διαμορφώσουμε ένα πεδίο συνεργειών έτσι ώστε οι έλεγχοι αν είναι πιο στοχευμένοι και κατά συνέπεια πιο αποτελεσματικοί. Άμεσος στόχος αυτή τη στιγμή είναι να δώσουμε καιρό 10 ημέρες στο σύστημα υγείας. Εμείς έξω στην πόλη και οι πολίτες στα σπίτια τους».

Τζιτζικώστας: Πρέπει να βοηθήσουμε τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης
«Κάνω έκκληση προς τους πολίτες. Είναι στο χέρι όλων μας για το πότε θα φύγουμε από αυτόν τον εφιάλτη και το πόσο σύντομα θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Πρέπει το επόμενο διάστημα να κάνουμε λίγο ακόμα υπομονή. Μένουμε σπίτι και η μετακίνηση να είναι μόνο αν κρίνεται απαραίτητη. Πρέπει να βοηθήσουμε τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας διότι δίνουν μια τεράστια μάχη με τον ιό», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως υπέγραψε σήμερα απόφαση διάθεσης ενός κονδυλίου 1,5 εκ. ευρώ για την προμήθεια 60 οχημάτων για την ΕΛΑΣ αλλά και για την στήριξη της Αστυνομίας με υλικοτεχνική υποδομή.

«Οι άνδρες και οι γυναίκες της ΕΛΑΣ κάνουν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες υποδειγματική δουλειά και στους ελέγχους που κάνουν στο ζήτημα της πανδημίας αλλά και ταυτόχρονα διατηρώντας την εγκληματικότητα σε χαμηλά επίπεδα», τόνισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και πρόσθεσε: «Θα συνεχίσουμε ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να συνδράμουμε στο έργο της Ελληνικής Αστυνομίας με ό, τι δυνατότητες και μέσα διαθέτουμε».

Σχετικά άρθρα