“Θα αναδείξουμε τις αμαρτίες του ΟΑΣΘ”

Τι είπε ο πρόεδρος του Οργανισμόύ

Ο ΟΑΣΘ ήταν ένας φορέας, που λειτουργούσε «με λεόντειες συμφωνίες», χωρίς την ύπαρξη επιχειρηματικού ρίσκου, σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, τόνισε μεταξύ άλλων o νέος πρόεδρος του οργανισμού, Στέλιος Παππάς, προσερχόμενος σε εκδήλωση για τις αστικές συγκοινωνίες, που διοργάνωσε η δημοτική παράταξη «Ανοιχτή Πόλη», στο πολιτιστικό κέντρο της Τούμπας Θεσσαλονίκης.

«Ο ρόλος που έχουμε ως νέα διοίκηση είναι διπλός – αυτός που καθορίζεται από το νομοθετικό πλαίσιο. Ο πρώτος είναι να εκκαθαρίσουμε τον οργανισμό και ο δεύτερος είναι να διασφαλίσουμε τη διαδικασία της εκκαθάρισης εν λειτουργία» τόνισε ο κ. Παππάς και πρόσθεσε:

«Δυστυχώς, ο αναγκαίος εκσυγχρονισμός των αστικών συγκοινωνιών στη Θεσσαλονίκη περνά μέσα από την εκκαθάριση του ΟΑΣΘ, διότι ήταν ένας φορέας με πολλές – εντός και εκτός εισαγωγικών – αμαρτίες, τις οποίες είμαστε υποχρεωμένοι να αναδείξουμε, όχι και να τις συγχωρήσουμε» ανέφερε ο κ. Παππάς. Και ο δεύτερος ρόλος είναι, με αυτά τα λίγα (η αλήθεια είναι) μέσα τα οποία έχουμε, να διασφαλίσουμε ένα καλό επίπεδο συγκοινωνιακού έργου, ώστε οι πολίτες να αισθάνονται, όχι αντίπαλοι με τον οργανισμό, αλλά φίλοι».

«Για μας οι συγκοινωνίες είναι κοινωνικό αγαθό. Το κοινωνικό αγαθό προσφέρεται με την έννοια της καθολικής εφαρμογής, που σημαίνει πρέπει να το απολαμβάνουν οι πάντες» πρόσθεσε ο κ .Παππάς και επεσήμανε ότι είναι αναγκαία η αποκατάσταση της «φιλικής σχέσης του οργανισμού» με τον χρήστη των υπηρεσιών του, και για αυτό, όπως είπε, η νέα διοίκηση αντιλαμβάνεται το ρόλο του ελεγκτή του οργανισμού, όχι ως διώκτη, αλλά ως «συμβούλου» του επιβάτη.
«Στο ερώτημα “κόμιστρο, ή το τσεκάκι για να πάει να πληρώσει”, εμείς απαντάμε το κόμιστρο» είπε ο κ. Παππάς, υπογραμμίζοντας ότι πρωταρχική είναι η ανάγκη να νοιώσει ο χρήστης των αστικών συγκοινωνιών, με το ένα ευρώ που πληρώνει, ότι συμμετέχει στη βελτίωση των αστικών συγκοινωνιών της πόλης του. «Βεβαίως, θα έρθει και το πρόστιμο εάν χρειαστεί, αλλά δεν είναι αυτός ο σκοπός» είπε ο κ. Παππάς.

Σε ερώτηση για το θέμα του εξωδίκου που απέστειλαν προς τον ΟΑΣΘ, πρώην μέτοχοι, για εισφορές που τους ζητούνται από τα ασφαλιστικά ταμεία εξ αιτίας της προηγούμενης ιδιότητάς τους, ο κ. Στέλιος Παππάς απάντησε: «Στις δημοκρατίες δεν υπάρχει πρόβλημα. Όποιος νομίζει ότι αδικείται πηγαίνει στη δικαιοσύνη. Προφανώς δεν είναι μέτοχοι και προφανώς δεν πρέπει να πληρώνουν τίποτε που να έχει σχέση με τη μετοχή τους».

Ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι κατά τα προηγούμενα χρόνια, με βάση και με τους προϋπάρχοντες νόμους, «το αναγκαίο αποθεματικό που είχε σχηματιστεί και που φαίνεται στους ισολογισμούς, έπρεπε να χρησιμοποιείται για την ανανέωση του στόλου, και δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ», με αποτέλεσμα, όπως είπε, «να έχουμε ένα στόλο να είναι πάρα πολύ προβληματικός».

Σχετικά άρθρα