Θα ανατινάξει αεροπλάνα η Αλ Κάιντα!

Συναγερμός εν όψει Χριστουγέννων

Έντονη ανησυχία προκαλούν οι πληροφορίες ότι η Αλ Κάιντα ετοιμάζεται να σκορπίσει τον τρόμο και τον θάνατο στην Ευρώπη, ανατινάζοντας πέντε αεροπλάνα λίγο πριν και κατά την περίοδο των γιορτών.

Η απειλή έχει ληφθεί πολύ σοβαρά υπ’ όψιν. Έντονη ανησυχία προκαλούν οι πληροφορίες ότι η Αλ Κάιντα ετοιμάζεται να σκορπίσει τον τρόμο και τον θάνατο στην Ευρώπη, ανατινάζοντας πέντε αεροπλάνα λίγο πριν και κατά την περίοδο των γιορτών.

Όλοι περιμένουν κάτι καταστροφικό πολύ σύντομα, δηλώνει υψηλόβαθμος αξιωματούχος στη βρετανική εφημερίδα Express, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο οι τζιχαντιστές να πραγματοποιήσουν τελικά τις απειλές για τις οποίες ενημερώθηκαν οι ευρωπαϊκές αρχές.

Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες τους αναφέρουν ότι οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους θα χτυπήσουν πέντε αεροσκάφη, σε ισάριθμες ευρωπαϊκές πόλεις, κατά τη διάρκεια των εορτών. «Περιμένουν και ετοιμάζονται για ένα μεγάλο χτύπημα. Κάτι Καταστροφικό!», είπε.

Τις πληροφορίες αποκάλυψαν οι βρετανικές αρχές, την ώρα που πηγές από μεγάλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια ανέφεραν στη βρετανική εφημερίδα ότι είχαν πληροφορίες πως οι τζιχαντιστές σχεδίαζαν να μεταφέρουν ισχυρές βόμβες μέσα σε χειραποσκευές.

Για αυτό το λόγο -σύμφωνα με το δημοσίευμα- οι αρχές της χώρας εξετάζουν την απαγόρευση ή την εξέταση της μεταφοράς συσκευών, όπως smartphone και iPad από τους επιβάτες, μέσα στα αεροσκάφη -για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, καθώς με τα κινητά μπορούν να πυροδοτηθούν βόμβες.

Μιλώντας στην βρετανική εφημερίδα, υψηλόβαθμος αξιωματούχος ανέφερε ότι «όλοι περιμένουν κάτι καταστροφικό πολύ σύντομα», αφήνοντας να εννοηθεί ότι είναι πολύ πιθανό οι ακραίοι ισλαμιστές να κάνουν τις απειλές τους πράξεις.

Λαμβάνουν ήδη μέτρα στα βρετανικά αεροδρόμια υπό τον κίνδυνο χτυπήματος των τζιχαντιστών.

Σχετικά άρθρα