Θα επικοινωνούν μέσω Skype οι κρατούμενοι

Βάζουν συσκευές στις φυλακές

Πρωτοποριακή για τα δεδομένα της χώρας, χαρακτηρίζει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, την τοποθέτηση συσκευών, οι οποίες θα δίνουν τη δυνατότητα στους κρατούμενους των φυλακών να επικοινωνούν με τους δικούς τους ανθρώπους, μέσω Skype.

«Προχωρούμε στην τοποθέτηση συσκευών και με σύνδεση μέσω Skype έτσι ώστε οι κρατούμενοι σιγά – σιγά σε όλες τις φυλακές να μπορούν να επικοινωνούν με τους δικούς τους ανθρώπους» δήλωσε ο υπουργός στο «Πρακτορείο 104,9 FM» και στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση».

Όπως είπε, το έργο τής διαδικτυακής επικοινωνίας των κρατουμένων εντάσσεται στις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση, με πενιχρά μέσα, να αναπτύξει νέες δομές στις φυλακές όλης της χώρας, που –όπως τόνισε- στοχεύουν στην αναγέννηση και στον εκσυγχρονισμό του σωφρονιστικού συστήματος. Είπε, επίσης, ότι προχωρά η ένταξη, στο ΕΣΥ, των νοσηλευτηρίων των φυλακών, αναφέρθηκε στη «μονάδα απεξάρτησης – μοντέλο» σε ευρωπαϊκό επίπεδο, που λειτουργεί στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, καθώς και στον «εξαιρετικό» χώρο υποδοχής οικογενειών και παιδιών, στο επισκεπτήριο των φυλακών Γρεβενών.

Ο κ. Παρασκευόπουλος, υπογράμμισε ότι μειώθηκε ο συνωστισμός στις φυλακές της χώρας, «αλλά όχι στον επιθυμητό βαθμό», γεγονός που αντανακλά και στις συνθήκες διαβίωσης, ενώ αναφέρθηκε και στη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του νοσηλευτηρίου στην Κορυδαλλό.

Εξάλλου, αναφερόμενος στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης, υπογράμμισε ότι στο τεχνικό μέρος, που αφορά τις ρυθμίσεις στον τομέα της Δικαιοσύνης, έχουν ψηφιστεί τέσσερα νομοσχέδια, τα οποία αξιολόγησε ως ευπρόσδεκτα από την ελληνική κοινωνία.

Σχολιάζοντας τέλος τα όσα διαδραματίστηκαν στην πρόσφατη προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή, ο υπουργός είπε ότι η συζήτηση για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη είναι παλιά, αλλά επισήμανε ότι ορισμένες φορές συμβαίνει και η Δικαιοσύνη να παρεμβαίνει στο έργο της νομοθετικής εξουσίας και να «αχρηστεύει» νόμους που ψήφισε η Βουλή, χωρίς να ασκεί διώξεις και να επιβάλλει καταδίκες.

Σχετικά άρθρα