“Θα φορέσω γραβάτα εάν…”

Η δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα η καθιερωμένη συνάντηση πριν τη μάχη των εκλογών, του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με τους πολιτικούς συντάκτες στο εστιατόριο απέναντι από τη πύλη του Ζαππείου.

Το γεγονός κάλυψαν και αρκετά ξένα δημοσιογραφικά δίκτυα από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα βρέθηκε ο Νίκος Παππάς, ο Γιώργος Σταθάκης και ο Πάνος Σκουρλέτης.

Στη χαλαρή συζήτηση που είχε με τους δημοσιογράφους, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ερωτήθηκε σχετικά με το πότε και αν θα βάλει τελικά γραβάτα.

«Το βάζω σαν στοίχημα πως θα φορέσω γραβάτα όταν κουρέψω το χρέος», είπε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας και αναφορικά με το πώς θα κινηθεί το κόμμα του, δήλωσε πως ακόμα δεν έχει αποφασίσει για τις επόμενες κινήσεις, οι οποίες θα εξαρτηθούν από το εκλογικό αποτέλεσμα.

Δημοσιογράφοι τον ρώτησαν επίσης αν ισχύει η περίφημη φράση του Χαρίλαου Φλωράκη «Άσε να δεις τι θα πει και το μαξιλάρι», και ο κ. Τσίπρας απάντησε πως όντως είχε δίκιο ο Χ. Φλωράκης, “τις καλύτερες αποφάσεις, τις παίρνει κανείς στο μαξιλάρι”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε επίσης πως αν τελικά το κόμμα του έρθει πρώτο, τότε θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση μέσα στις πρώτες τρεις μέρες.

Ερωτηθείς σχετικά με την ορκωμοσία και την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, απάντησε «εμείς δεν αποκλείουμε κανέναν».

Αποκάλυψε μάλιστα πως ο ίδιος δέχθηκε τηλεφώνημα από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος τον ρώτησε σχετικά με το ποια ώρα να τον καλέσει αύριο για να τον συγχαρεί για τη νίκη του κόμματος του.

Σχετικά άρθρα