Θα είναι αυτό το τέλος του Game of Thrones;

O ίδιος ο συγγραφέας, ο Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν, το έχει ήδη αποκαλύψει

Είστε από εκείνους που θεωρούν ότι ο “κακός” στο Game of Thrones είναι ο Βασιλιάς της Νύχτας; Ότι, μιας και “ο Χειμώνας είναι εδώ”, τίποτα άλλο δεν έχει σημασία; Και ότι η τελική σύγκρουση ανάμεσα στο “καλό” και το “κακό” θα είναι η σύγκρουση του Τζον Σνόου και της Ντενέρις Ταργκάριεν με τον Βασιλιά της Νύχτας;

Ο Ντάνκαν Λέι του βρετανικού The Daily Telegraph έχει μια θεωρία, σύμφωνα με την οποία, ο ίδιος ο συγγραφέας, ο Τζορτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν, έχει ήδη αποκαλύψει το τέλος της πολύτομης ιστορίας του – άρα, και της τηλεοπτικής σειράς – σε συνέντευξη που είχε δώσει, το 2015, στο The New Yorker.

Ο Ντάνκαν Λέι υποστηρίζει ότι η τελική μάχη δεν θα είναι με τον Βασιλιά της Νύχτας. Η τελική μάχη θα είναι με την Σέρσεϊ.

Τρεις εξιστορήσεις θα παρακολουθήσουμε στον τελευταίο κύκλο σημειώνει ο Ντάνκαν Λέι: Ο Θίον θα σκοτώσει τον Γιούρον και θα απελευθερώσει τη Γιάρα. Η Άρια και η Σάνσα, με τη βοήθεια του Τζάιμε, θα καταστρέψουν τη Σέρσεϊ, αφήνοντας τα χέρια ελεύθερα του Τζον και της Ντενέρις να αποτελειώσουν τον Βασιλιά της Νύχτας.

Την ένδειξη αυτή την δίνει ο ίδιος ο συγγραφέας, ο οποίος, στη συνέντευξη που είχε δώσει πριν από δύο χρόνια, λέει: “Έχω ήδη πει ότι ο τόνος που επιδιώκω για το τέλος είναι γλυκόπικρος. Δεν αποτελεί μυστικό ότι ο Τόλκιν άσκησε πάνω μου μεγάλη επιρροή και λατρεύω το πώς τελείωσε το ‘Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών’. Τελειώνει με νίκη, αλλά είναι μια γλυκόπικρη νίκη. Ο Φρόντο δεν θα είναι, πια, ποτέ ολόκληρος, φεύγει για τις Χώρες που δεν Πεθαίνουν, και οι άλλοι ζουν τη ζωή τους. Και το καθάρισμα του Σάιρ – θαυμάσια δουλειά, την οποία δεν κατάλαβα όταν ήμουν 13 χρονών: ‘Γιατί είναι αυτό εδώ; Η ιστορία έχει τελειώσει;’. Αλλά, κάθε φορά που το διάβαζα, καταλάβαινα όλο και πιο πολύ το ευφυές αυτού του κομματιού. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι αυτός είναι ο τόνος τον οποίο στοχεύω. Τώρα, το αν το καταφέρνω ή όχι θα το κρίνουν άνθρωποι σαν κι εσάς και οι αναγνώστες μου”.

Υπενθυμίζεται ότι στο “Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών”, μετά την επιτυχία του Φρόντο και του Σαμ στη Μόρντορ και την καταστροφή του Σόρον, οι δυο τους, μαζί με τον Πίπιν και τον Μέρι, επιστρέφουν στο Σάιρ για να το βρουν υπό την εξουσία του Σάρουμαν. Ο οποίος σαφώς και είναι ελάσσων “κακός” σε σύγκριση με τον Σόρον – ακριβώς όπως η Σέρσεϊ σε σύγκριση με τον Βασιλιά της Νύχτας -, αλλά η τελευταία σύγκρουση και τελική νίκη θα συμβεί εδώ.

Άλλο το μυθιστόρημα του Μάρτιν και άλλο η τηλεοπτική σειρά, ωστόσο στους τελευταίους κύκλους το “Game of Thrones” ήταν ιδιαίτερα προβλέψιμο. Υπομονή έως το 2019.

Σχετικά άρθρα

Η γενιά του ναρκισσισμού!

Η ιστορία του Νάρκισσου, με τις διάφορες εκδοχές της, είναι μία από τις δημοφιλέστερες της μυθολογίας. Ο νέος από τη Βοιωτία, θαμπωμένος από την ομορφιά του που καθρεφτίζεται στο νερό, πεθαίνει από μαρασμό εξαιτίας του ανικανοποίητου έρωτα προς τον ίδιο του τον εαυτό. Ο ναρκισσισμός, η εμμονική αυταρέσκεια που μπορεί να καταλήξει σε πάθηση, δεν […]