«Θα… καβαλήσουν το καλάμι»

Ο Γιάννης Μπέζος, οι νέοι ηθοποιοί και οι συμβουλές

Ο Γιάννης Μπέζος δεν θέλει να δίνει συμβουλές σε νέους ηθοποιούς. Θέλει να περνάει το μήνυμά του με την στάση του απέναντι σε διάφορες καταστάσεις.

Ένας άνθρωπος με τη δική σας μοναδική πείρα πώς βλέπει την κατάσταση στο θέατρο τα τελευταία χρόνια;

«Για το θέατρο βλέπω ότι υπάρχει υλικό άφθονο, οι παραγωγές είναι πάρα πολλές. Δεν είναι όλες επαγγελματικές βέβαια, αλλά υπάρχει έμψυχο υλικό που είναι πάρα πολύ ελπιδοφόρα»

Πώς σχολιάζετε τη μόδα που επικρατεί τις τελευταίες σεζόν να γίνονται θεατρικές μεταφορές ταινιών του ελληνικού κινηματογράφου;

«Γιατί όχι; Γιατί να μη γίνονται; Θεατρικά έργα είναι τα περισσότερα, που εμείς τα ξέρουμε σαν ταινίες, τις οποίες τις είδαμε και τώρα επανέρχονται σαν θεατρικά έργα»

Συχνά βλέπουμε ηθοποιούς της νέας γενιάς να «καβαλάνε το καλάμι»…

«Δεν υπάρχει περίπτωση να μην το καβαλήσουν εφόσον είναι νέοι, δηλαδή λιγότερο υπεύθυνοι. Μόλις μεγαλώσουν θα καταλάβουν»

Αν υποπέσει κάτι στην αντίληψή σας από έναν νέο συνάδελφο σας που βρίσκεται δίπλα σας, τον συμβουλεύετε;

«Δεν χρειάζεται καμία συμβουλή. Θα ‘λεγα ότι το καλύτερο απ’ όλα είναι το παράδειγμα. Να το καταλάβει, δηλαδή, δια της τεθλασμένης και όχι να του κάνεις μάθημα. Εάν, δηλαδή, εγώ είμαι απέναντί του σοβαρός με έναν τρόπο, θα το καταλάβει. Εάν δεν το καταλάβει, σημαίνει ότι δεν κάνει γι’ αυτή τη δουλειά» εξήγησε στο tvέθνος.

Σχετικά άρθρα