“Θα τους καταστρέψουμε”

Νέες απειλές του Τράμπ κατά της Βόρειας Κορέας

«Λάδι στη φωτιά» ρίχνει για μία ακόμη φορά ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για «στρατιωτική δράση» εναντίον της Βόρειας Κορέας.

Τόνισε ωστόσο ότι αυτή δεν είναι η προτιμώμενη λύση και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να συνεργαστεί, για να τερματίσει το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας.

«Έχουμε μία δεύτερη επιλογή για τη Βόρεια Κορέα. Είμαστε πανέτοιμοι γι’ αυτήν την επιλογή -όχι την προτιμώμενη- αλλά, αν την επιλέξουμε, σας το λέω θα είναι καταστροφική» δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Ισπανό πρωθυπουργό, Μαριάνο Ραχόι, στον Λευκό Οίκο.

«Αυτή η δεύτερη επιλογή για τη Βόρεια Κορέα είναι η στρατιωτική επιλογή. Εάν χρειαστεί, θα το κάνουμε» συμπλήρωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο ίδιος ανέφερε ότι το ζήτημα με τη Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να έχει διευθετηθεί εδώ και 25 χρόνια και πως έχουν περάσει πολλοί Πρόεδροι οι οποίοι του κληροδότησαν «ένα χάος» στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Οι δηλώσεις Τραμπ έρχονται μία ημέρα μετά τις δηλώσεις του βορειοκορεάτη υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος κατηγόρησε τον Αμερικανό Πρόεδρο, ότι «κήρυξε τον πόλεμο στην Βόρεια Κορέα και η χώρα διατηρεί το δικαίωμα να καταρρίψει αμερικανικά μαχητικά ως νόμιμη άμυνα»

Σε απάντηση, τόσο ο Λευκός Οίκος, όσο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, απέρριψαν τους τους ισχυρισμούς, χαρακτηρίζοντάς τους παράλογους.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Βορειοκορεάτη υπουργού, o Ντόναλντ Τραμπ υπογράμμισε πως ενήργησε πολύ λανθασμένα και ότι είπε πράγματα που δεν έπρεπε ποτέ να ειπωθούν.

Σχετικά άρθρα