Θέλουν να αιματοκυλήσουν το Euro!

Πανικός στις αρχές της Γαλλίας

Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος έχουν βάλει στο στόχαστρό τους το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου.

Τις παραπάνω ανησυχητικές πληροφορίες αποκάλυψε την Παρασκευή ο επικεφαλής της υπηρεσίας εσωτερικών πληροφοριών της Γερμανίας, ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει για την ώρα κανένα συγκεκριμένο στοιχείο ότι σχεδιάζεται μια επίθεση.

Μιλώντας στην εφημερίδα Rheinische Post, ο Χανς Γκέοργκ Μάασεν, επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Γραφείου της Γερμανίας για την Προστασία του Συντάγματος, είπε ότι γνωρίζει πως το Ισλαμικό Κράτος έχει βάλει στο στόχαστρό του το Euro 2016.

O ίδιος πρόσθεσε ότι δεν διαθέτει απτές αποδείξεις περί του σχεδιασμού μιας επίθεσης, υπάρχει ωστόσο, «αρκετός θόρυβος» και «ένας μεγάλος αριθμός ενδείξεων» ότι το Ισλαμικό Κράτος, η Αλ Κάιντα ή το παρακλάδι της, το Μέτωπο Αλ Νόσρα θέλουν να διαπράξουν επιθέσεις εναντίον δυτικών στόχων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι περίπου 2,5 εκατομμύρια οπαδοί αναμένεται να παρακολουθήσουν από κοντά τους 51 ποδοσφαιρικούς αγώνες όπου θα συμμετάσχουν 24 ομάδες στο Euro 2016. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης έχουν προβλεφθεί «ζώνες οπαδών» που σχεδιάστηκαν για να συγκεντρώνονται οπαδοί και να παρακολουθούν τους αγώνες από τεράστιες οθόνες σε διάφορα σημεία των πόλεων.

Σχετικά άρθρα