Θερινό σινεμά στην Πλατεία Αριστοτέλους (pic)

Ένα βράδυ διαφορετικό από όλα τα άλλα

Ένα βράδυ διαφορετικό από όλα τα άλλα ετοιμάζει για απόψε το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Αριστοτέλους.

Όλα είναι έτοιμα για το θερινό σινεμά, που θα αναβιώσει στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη – MEDIA», με τις καρέκλες να έχουν ήδη στηθεί.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, φέτος το καλοκαίρι, προβάλλονται σε ορισμένους από τους πιο εμβληματικούς χώρους πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρώπης – σε 13 χώρες – ευρωπαϊκές κλασικές ταινίες για την ανάδειξη της πλούσιας και ποικιλόμορφης πολιτιστικής κληρονομιάς μας.

-Ημερομηνία: Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019.

-Ώρα προσέλευσης: 20:30 – ώρα έναρξης προβολής: 21:00.

-Χώρος: πλατεία Αριστοτέλους

Είσοδος ελεύθερη

Η ΤΑΙΝΙΑ

Σινεμά ο Παράδεισος / Cinema Paradiso (Ιταλία – Γαλλία, 1988)

Σκηνοθεσία – σενάριο: Τζουζέπε Τορνατόρε / Giuseppe Tornatore. Με τους: Philippe Noiret, Enzo Cannavale, Antonella Attili. Έγχρωμη, 118΄.

Σε ένα μικρό χωριό της Ιταλίας στις αρχές του 1950, ένα αγόρι ο Τότο γίνεται φίλος με τον Αλφρέντο, τον ηλικιωμένο μηχανικό προβολής του τοπικού σινεμά και μέσα από τη φιλία τους ανακαλύπτει τον μαγικό κόσμο του κινηματογράφου. Ο Τότο, καθώς μεγαλώνει, θα αναγκαστεί να αποχαιρετήσει τους γνωστούς του και να αναζητήσει την τύχη του στην πόλη. Τριάντα χρόνια αργότερα, θα ενημερωθεί για τον θάνατο του Αλφρέντο και θα επιστρέψει στο χωριό για την κηδεία.

Σχετικά άρθρα