Θεσσαλονίκη: 10% τα κρούσματα στα rapid test της παραλίας!

Μόνο ενθαρρυντικά δεν είναι τα πρώτα αποτελέσματα

Μεγάλη διασπορά του ιού δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα των rapid test για κορονοϊό που γίνονται από το πρωί στη Θεσσαλονίκη, αγγίζοντας μέχρι στογμής ποσοστσό κοντά στο 10% των συνολικών τεστ που έχουν γίνει μέχρι στιγμής. Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr τα μηνύματα από τα αποτελέσματα των rapid test δεν είναι ενθαρρυντικά και επιβεβαιώνεται η κακή επιδημιολογική εικόνα της πόλης και τα πολλά κρούσματα.

Υπολογίζεται ότι κάθε ώρα διενεργούνται περίπου 300 τεστ. Μέχρι τις 12 περίπου το μεσημέρι πραγματοποιήθηκαν 500 τεστ εκ των οποίων, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, αρκετά είναι θετικά.

Τα 15 συνεργεία του ΕΟΔΥ θα συνεχίσουν τη διενέργεια των τεστ μέχρι τις 20:00. Το αποτέλεσμα του τεστ βγαίνει σε 10 λεπτά και ο πολίτης ενημερώνεται για το αποτέλεσμα με μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο.

Όπως εξήγησε στο ethnos.gr ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Χάρης Αηδονόπουλος το προηγούμενο διάστημα δεν τηρήθηκε το τρίπτυχο των μέτρων στη Θεσσαλονίκη, αποστάσεις, μάσκα και καθαριότητα. «Εφησύχασαν τα νέα παιδιά και αυτό φαίνεται από τα κρούσματα ότι είναι από τις ηλικίες μεταξύ 16 και 40». Αντίστοιχα τα κρούσματα στην παιδική ηλικία, στην τρίτη και τέταρτη ηλικία μειώνονται.

πηγή: ethnos

Σχετικά άρθρα