Θεσσαλονίκη: 16 εργαζόμενοι θετικοί στον κορονοϊό

Στα δύο νοσοκομεία αναφοράς

Ανησυχία στη Θεσσαλονίκη από τα αυξανόμενα κρούσματα κορονοϊού σε προσωπικό των νοσοκομείων αναφοράς.

Τους 16 έφτασαν οι θετικοί στον κορονοϊό υγειονομικοί στα δύο νοσοκομεία αναφοράς που υπάρχουν στη Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στο ΑΧΕΠΑ και στο «Παπαγεωργίου». Μετά τους 9 θετικούς στο «Παπαγεωργίου» το μεσημέρι της Τρίτης, 18 Αυγούστου, έγινε γνωστό ότι ακόμη επτά γιατροί και νοσηλευτές του ΑΧΕΠΑ νοσούν από τον κορονοϊό. Μάλιστα, όπως ανέφερε στο ethnos.gr ο οργανωτικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Πέτρος Κετικίδης, και οι επτά θετικοί στο ΑΧΕΠΑ εργάζονται στην παθολογική κλινική που περιθάλπει περιστατικά COVID-19. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα στους επτά ασθενείς περιλαμβάνεται και κορυφαίος λοιμωξιολόγος.

Κατά τον κ. Κετικίδη, αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν οι επτά κόλλησαν τον ιό μέσα στο νοσοκομείο ή όχι. Ωστόσο, το γεγονός ότι και οι επτά εργάζονται στη μονάδα για τον COVID-19 συνηγορεί ότι το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να ήταν θετικός στον ιό κάποιος από αυτούς και να κόλλησε και τους υπόλοιπους. Σύμφωνα με τον κ. Κετικίδη και οι επτά παρουσιάζουν, μέχρι στιγμής, ήπια συμπτώματα και ακολουθούνται όλοι οι υγειονομικοί κανόνες, οι οποίοι προβλέπουν καραντίνα για τους ασθενείς και ιχνηλάτηση στο οικογενειακό τους περιβάλλον και στις επαφές τους.

Άλλοι 9 στο «Παπαγεωργίου»
Την ίδια στιγμή τους εννέα έφτασαν μέχρι στιγμής οι θετικοί στον κορονοϊό εργαζόμενοι στο δεύτερο νοσοκομείο αναφοράς για τον COVID-19 στη Θεσσαλονίκη, το «Παπαγεωργίου». Ωστόσο, σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων σε αυτό, Παναγιώτη Τουχτίδη, η κατάσταση είναι διαφορετική σε σχέση με το ΑΧΕΠΑ, αφού είναι δεδομένο ότι όλοι τους κόλλησαν τον ιό κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών τους διακοπών.

Επέστρεψαν από την άδειά τους στο νοσοκομείο για να αναλάβουν τα καθήκοντά τους, υποβλήθηκαν σε τεστ για τον κορονοϊό, αποδείχθηκε ότι ήταν θετικοί και αμέσως τέθηκαν σε καραντίνα. Τον ίδιο δρόμο ακολούθησαν και άλλοι τρεις εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, οι οποίοι βρίσκονταν σε στενή επαφή κατά την εργασία τους με κάποιους από τους ασθενείς συναδέλφους τους.

πηγή: ethnos.gr

Σχετικά άρθρα