Θεσσαλονίκη: Αυστηροί έλεγχοι στα διόδια (video)

«Φρένο» στους επίδοξους εκδρομείς

«Για σήμερα δεν παρατηρείται κίνηση μαζικής διαφυγής», δήλωσε από τα διόδια των Μαλγάρων, ο Διευθυντής της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, Ταξίαρχος, Θωμάς Γέρμανος.

Οι έλεγχοι από σήμερα και για το επόμενο 10ήμερο εντατικοποιούνται και αστυνομικοί της Τροχαίας βρίσκονται επί ποδός στα διόδια των Μαλγάρων προκειμένου να μην επιτρέψουν σε κανέναν που δεν έχει τα απαραίτητα έγγραφα, να περάσει τα σύνορα του νομού Θεσσαλονίκης.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Γέρμανος τόνισε ότι «δεν είμαι εδώ για να κάνω τον μπαμπούλα. Είμαι εδώ για να σωφρονίσω όσους δεν θέλουν να συμμορφωθούν. Υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό που παρόλο που υπάρχει καθημερινή ενημέρωση, αγνοούν τα μέτρα. Είμαστε εδώ για να προφυλάξουμε όσους έχουν αίσθηση του κινδύνου».

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί, ωστόσο «δεν μπορώ να σας πω ότι θα κλείσουμε και τα μονοπάτια. Λίγη ακόμη υπομονή και σιγά σιγά θα επανέλθουμε στην πρότερη κατάσταση. Η ασθένεια είναι το μεγάλο πρόβλημα, αυτό πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας και οι συνέπειες που δημιουργεί και σε εμάς τους ίδιους και στο περιβάλλον», είπε.

Κληθείς να απαντήσει για τον εάν οδηγοί και επιβαίνοντες στα οχήματα έχουν μαζί τους τις απαραίτητες βεβαιώσεις μετακινήσεις, ο Διευθυντής της Τροχαίας Θεσσαλονίκης σημείωσε ότι «καθημερινά έχουμε οδηγούς που δεν έχουνε τα απαραίτητά έγγραφα. Υπάρχει και η κατηγορία πολιτών που δεν δέχεται τα μέτρα για ψυχολογικούς λίγους».

Τέλος ο κ. Γέρμανος, ερωτηθείς για την ύπαρξη αντίστοιχων περιπτώσεων όπως στην Αθήνα, όπου ορισμένοι ταξίδευαν με… σούβλες ενώ δήλωναν πως μετακινούνται για επίσκεψη σε γιατρό, σχολίασε ότι «πρόκειται για φαιδρές και γραφικές καταστάσεις. Πρέπει να σοβαρευτούμε όλοι από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο πολίτη».

Σχετικά άρθρα