Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο νέος ποδηλατόδρομος στη Λεωφόρο Νίκης

Δείτε το πρώτο βίντεο από την κατασκευή του

Νέος ποδηλατόδρομος κοσμεί τη Θεσσαλονίκη, στην παραλιακή της στην οδό Λεωφόρο Νίκης. Οι εργασίες άρχισαν χθες και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί αύριο, με τον ποδηλατόδρομο να μεταφέρεται από το πλακόστρωτο της παλιάς παραλίας στη δεξιά λωρίδα της Λεωφόρου Νίκης.

Χθες, κατά την έναρξη των εργασιών βρέθηκε στο σημείο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος δήλωσε «Σήμερα ξεκινάμε κάτι που έπρεπε να γίνει στην πόλη μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Σκοπός μας είναι να προσφέρουμε και εναλλακτικά μέσα μετακίνησης πολιτών και επισκεπτών».

Συγκεκριμένα για τον ποδηλατόδρομο στη Νίκης σημείωσε ότι ο υπάρχον πάνω στον πεζόδρομο δεν ήταν το καλύτερο δυνατό ούτε για τους ποδηλάτες αλλά ούτε και για τους πεζούς και γι αυτό ελήφθη η απόφαση να μεταφερθεί πάνω στο οδόστρωμα. Ο νέος ποδηλατόδρομος στη δεξιά λωρίδα της Νίκης θα έχει δύο λωρίδες και για τις δύο κατευθύνσεις. Θα γίνει διαγράμμιση και θα τοποθετηθούν όλα τα προστατευτικά διαχωριστικά.

«Αναγνωρίζω ότι κάποιες μέρες θα υπάρχουν δυσκολίες, ίσως κάποιοι ξεβολευτούν, αλλά δυστυχώς δεν γίνεται διαφορετικά. Αν θέλουμε να έχουμε μια σύγχρονη πόλη, θα πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτούς τους κανόνες μετακίνησης. Εμείς θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, ώστε η Θεσσαλονίκη να είναι βιώσιμη και να έχει όλα αυτά τα στοιχεία τα οποία διαθέτει μια ευρωπαϊκή μητρόπολη», τόνισε ο κ. Ζέρβας.

Ερωτηθείς για το πως θα διασφαλιστεί το ότι δεν θα υπάρχουν παρκαρισμένα στην αριστερή λωρίδα της Νίκης μετατρέποντας έτσι ουσιαστικά το δρόμο σε μονής λωρίδας ο δήμαρχος είπε ότι ο δήμος είναι σε συνεργασία με την τροχαία και με τη δημοτική αστυνομία για το θέμα, ενώ σχεδιασμός γίνεται και για τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων ώστε να γίνονται τέτοιες ώρες ώστε να μην επιβαρύνουν την κίνηση.

Πάντως κατά το δήμαρχο το πιο σημαντικό είναι ότι κάθε πολίτης πρέπει να σέβεται τον συμπολίτη του. «Χωρίς αυτό τίποτα δεν μπορεί να λειτουργήσει στην πόλη. Η πόλη θα είναι βιώσιμη μόνο αν όλοι συνεργαζόμαστε» τόνισε.

Δείτε το βίντεο με τον ποδηλατόδρομο:

Σχετικά άρθρα