Θεσσαλονίκη: Ακόμη και ισόβια για τον βιασμό της 24χρονης

Εκπρόσωπος των αστυνομικών τονίζει ότι θα ερευνηθούν όλοι οι ύποπτοι

Σε νέο επίπεδο ανάγεται πλέον η υπόθεση του ομαδικού βιασμού που κατήγγειλε 24χρονη γυναίκα στη Θεσσαλονίκη, μετά και την παρέμβαση του Αρείου Πάγου, με την πιθανή ποινή να φτάνει έως και τα ισόβια, ενώ εκπρόσωπος των αστυνομικών στη συμπρωτεύουσα τονίζει ότι το αστυνομικό σώμα δεν τροποποιεί την παρέμβασή του με βάση την τυχόν ισχύ όσων ελέγχονται.

Η σοβαρότητα των καταγγελιών οδήγησε τον Άρειο Πάγο στην εντολή προς την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης να εποπτεύσει τις έρευνες που έχουν ήδη ξεκινήσει προκειμένου να διαπιστωθεί εάν όντως πρόκειται για κύκλωμα μαστροπείας, όπως υποστηρίζει η πλευρά της καταγγέλλουσας.

Οι αρχές ερευνούν εξονυχιστικά το υλικό από τις κάμερες του ξενοδοχείου όπου φέρεται ανέλαβε χώρα ο ομαδικός βιασμός, ενώ εξετάζουν και τα κινητά τηλέφωνα.

Με δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ την Τρίτη ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, Χρήστος Συμεωνίδης, υπογράμμισε ότι οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να αποκαλυφθεί η αλήθεια. «Εμείς δεν καταλαβαίνουμε από επώνυμους και πορτοφόλια. Το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να λάμψει η αλήθεια», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Δεν μπορούμε να πούμε πολλά, αλλά έχουμε στη διάθεσή μας στοιχεία. Η διεύθυνση ασφαλείας κινείται με μεγάλη μεθοδικότητα. Παίρνει υλικό από ό,τι μπορεί και δεν μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους», είπε ο κ. Συμεωνίδης.

Ανέφερε ακόμη ότι αν η τοξικολογική δείξει ότι η κοπέλα είχε ναρκωθεί, όπως είπε και ο δικηγόρος της, θα αναβαθμιστεί το κατηγορητήριο φτάνοντας μέχρι και τα ισόβια.

Την Τρίτη (18/1) ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος πρόκειται να επισκεφθεί το αστυνομικό τμήμα στο οποίο κατέθεσε την καταγγελία της η 24χρονη.

Σχετικά άρθρα