Θεσσαλονίκη: Ακρωτηριασμός 8χρονης σε παιδική χαρά της παραλίας (vid)

Τι λένε οι γονείς, τι απαντά ο Δήμος

Κλειστή παραμένει από το απόγευμα της Κυριακής, η παιδική χαρά στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, όπου ένα 8χρονο κοριτσάκι έχασε μέρος του δαχτύλου του, παίζοντας σε τσουλήθρα. Την ίδια ώρα, η μητέρα υπέβαλε μήνυση.

Λίγες ώρες μετά τη μήνυση που υπέβαλε η μητέρα του κοριτσιού για το σοκαριστικό ατύχημα, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας Εφραίμ Κυριζίδης έκανε δήλωση σχετικά με το ατύχημα. Ο κ. Κυριζίδης εκφράζει αρχικά τη «βαθιά θλίψη μου για το ατυχές περιστατικό που συνέβη χτες σε παιδική χαρά στην περιοχή της νέας παραλίας. Εκφράζω τη συμπαράστασή μου στην οικογένεια -από την πρώτη στιγμή είμαστε δίπλα τους και ενημερωνόμαστε διαρκώς για την πορεία της υγείας του παιδιού».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η παιδική χαρά παραμένει σφραγισμένη, μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες ελέγχου και οι εργασίες αποκατάστασης που θα κριθούν απαραίτητες. «Οι έλεγχοι στην εν λόγω παιδική χαρά είναι τακτικοί, αλλά σε κανέναν από αυτούς δεν διαπιστώθηκε πρόβλημα στο παιχνίδι όπου σημειώθηκε το ατύχημα του παιδιού. Ο τελευταίος έλεγχος έγινε την περασμένη Παρασκευή, οπότε μάλιστα αφαιρέθηκε άλλο παιχνίδι που είχε κριθεί μη κατάλληλο» αναφέρει ο αντιδήμαρχος.

Καταλήγοντας, ο κ. Κυριζίδης επισημαίνει ότι «ο δήμος Θεσσαλονίκης, έχοντας σε απόλυτη προτεραιότητα τα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια και την καταλληλότητα των χώρων όπου παίζουν τα παιδιά, προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης, ύψους 1,3 εκατ. ευρώ, για την αναβάθμιση όλων των παιδικών χαρών που εκτείνονται στα όριά του, μεταξύ των οποίων και η συγκεκριμένη. Ειδικότερα, προβλέπεται η συνολική αναβάθμιση 25 παιδικών χαρών και η συντήρηση των υπολοίπων 37 που ανήκουν στα διοικητικά όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης. Σε 17 παιδικές χαρές θα τοποθετηθούν για πρώτη φορά όργανα προσβάσιμα και σε παιδιά με αναπηρίες».

Υπενθυμίζεται ότι το κοριτσάκι υποβλήθηκε σε πολύωρη επέμβαση συγκόλλησης του δακτύλου και τα επόμενα εικοσιτετράωρα θα φανεί εάν ήταν επιτυχημένη.

«Να τιμωρηθεί ο υπεύθυνος», λέει ο πατέρας

Ο πατέρας της 8χρονης μιλώντας στην ΕΡΤ εξήγησε πώς ακριβώς σημειώθηκε το ατύχημα στην παιδική χαρά. «Ανέβηκε στην τσουλήθρα να παίξει και κινδυνεύει να χάσει το δάχτυλό της, κάποιοι όμως πρέπει να τιμωρηθούν για αυτά που έγιναν», λέει και συνεχίζει: «Ο τραυματισμός του παιδιού οφείλεται σε μία κακοτεχνία της τσουλήθρας, με ενδιαφέρει το παιδί, να αποκατασταθεί η υγεία του και να σωθεί το δάχτυλό του. Θέλω να τιμωρηθεί ο υπεύθυνος. Πάνε παιδάκια να παίξουν και κινδυνεύει η ζωή τους» υπογράμμισε.

Κλειστή η παιδική χαρά στη Θεσσαλονίκη

Σε όλες τις πόρτες της παιδικής χαράς υπάρχουν λουκέτα, ενώ στην τσουλήθρα τοποθετήθηκε κόκκινη κορδέλα και χαρτιά που αναγράφουν «προσοχή κίνδυνος».

Την ίδια στιγμή, όπως μεταδίδει το grtimes.gr, η μητέρα του παιδιού προχώρησε στην υποβολή μήνυσης κατά παντός υπευθύνου για το σοκαριστικό ατύχημα.

Η μήνυση κατατέθηκε στο αστυνομικό τμήμα της Τούμπας το οποίο διενεργεί και την προανάκριση για το ατύχημα, μετά το οποίο το οκτάχρονο παιδί υποβλήθηκε σε πολύωρη επέμβαση συγκόλλησης του δαχτύλου.

Σχετικά άρθρα