Θεσσαλονίκη: Ανησυχητικές διαστάσεις για τη βία ανηλίκων

Τρεις επιθέσεις σε 24 ώρες

Τρία περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων καταγράφηκαν μέσα σε 24 ώρες στη Θεσσαλονίκη, προκαλώντας ανησυχία για την έκταση που παίρνει το φαινόμενο.

Επίθεση από προχτές το βράδυ ομάδα ατόμων δέχθηκε ένας 17χρονος στη Λητή Θεσσαλονίκης, με τα άτομα να τον πλησιάζουν στην πλατεία της περιοχής και αναίτια να του επιτίθενται ακόμα και με σκαπτικά εργαλεία, τραυματίζοντάς τον.

Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για συμπλοκές μεταξύ ανηλίκων που δεν διστάζουν να επιτεθούν σε άλλους ανήλικους και να προκαλέσουν φθορές σε οχήματα. Νεαροί κυρίως ανήλικοι μαθητές από τα γύρω χωριά δίνουν ραντεβού και προχωρούν σε επιθέσεις. Τελευταίο περιστατικό αυτό που συνέβη χθες, όπου ανήλικοι χρησιμοποίησαν φτυάρια από εργασίες που γίνονται στην πλατεία της Λητής και επιτέθηκαν σε έναν 17χρονο μαθητή.

Την ίδια ώρα, ενέδρα έξω από το σχολείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έστησαν σε 17χρονο μαθητή εξωσχολικοί και συμμαθητές του, ξυλοκοπώντας τον άγρια.

Οι γονείς του 17χρονου φοβούμενοι μήπως δοθεί συνέχεια στο περιστατικό και θέλοντας να προστατεύσουν το παιδί τους κατέθεσαν αίτηση μεταγραφής, η οποία έγινε δεκτή από το σχολείο.

Λίγες ώρες αργότερα, νέο περιστατικό να σημειώθηκε στην περιοχή της Ευκαρπίας, όπου ένα 13χρονο κορίτσι φέρεται να έσβησε στο σώμα μίας 12χρονης αναμμένο τσιγάρο, μετά από διαπληκτισμό που είχαν μεταξύ τους.

Σχετικά άρθρα