Θεσσαλονίκη: Αθωώθηκε ο 36χρονος που «έχτισε» γατάκι σε γυψοσανίδα

Η απόφαση του Δικαστηρίου

Αθωώθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης 36χρονος ιδιοκτήτης καταστήματος με ηλεκτρικά είδη, ο οποίος «έχτισε» ένα γατάκι μέσα σε γυψοσανίδα, το Μάιο του 2020, στη Θεσσαλονίκη. Παραπέμφθηκε να δικαστεί για κακοποίηση και βασανισμό ζώου συντροφιάς.

Το γατάκι τελικά εντοπίστηκε σώο και απεγκλωβίστηκε ύστερα από επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Όπως αναφέρει το grtimes.gr, στην απολογία του ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι προέβη σε εργασίες στην πρόσοψη του καταστήματος, αφού βεβαιώθηκε ότι δεν ήταν μέσα το ζώο. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι στοχοποιήθηκε ύστερα από το περιστατικό, με αποτέλεσμα να κλείσει την επιχείρηση και να καταστραφεί οικονομικά.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, επί τέσσερις μέρες παρέμεινε εγκλωβισμένο σε γυψοσανίδα του καταστήματος το γατάκι όπως είχαν διαπιστώσει περίοικοι στην οδό Εδμόνδου Ροστάν στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Το ζώο σύμφωνα με φιλοζωικές οργανώσεις ήταν εγκλωβισμένο σε γυψοσανίδα του καταστήματος ενώ είχε ποτιστεί με πολυουρεθάνη από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος και είχε χτιστεί εκεί μέσα.

Οι φωνές, όμως, του ζώου οδήγησαν κατοίκους της περιοχής στο να καλέσουν την πυροσβεστική, η οποία προχώρησε στον απεγκλωβισμό του και μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Μάλιστα η γάτα δεν ήταν αδέσποτη και δόθηκε στον ιδιοκτήτη της που την αναζητούσε.

Σχετικά άρθρα