Θεσσαλονίκη: Μπήκε σε αυλή σπιτιού και πήρε τα κλουβιά με τα καναρίνια

Απίστευτο και όμως αληθινό

Αστυνομικοί διαφόρων Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, κατά το τελευταίο 24ωρο προχώρησαν σε συλλήψεις ατόμων που εμπλέκονται σε περιπτώσεις ληστείας, κλοπών και υπεξαίρεσης.

Συγκεκριμένα:

Δικυκλιστές αστυνομικοί ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνέλαβαν βραδινές ώρες χθες (29-11-2023) σε περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης, δύο αγόρια ηλικίας 21 και 18 ετών, οι οποίοι με χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν από 62χρονο, τσαντάκι που περιείχε 30 ευρώ και προσωπικά έγγραφα και ένα κλειδί αυτοκινήτου.

Συνελήφθη από δικυκλιστές αστυνομικούς ομάδας ΔΙ.ΑΣ., βραδινές ώρες της 29-11-2023, σε περιοχή της Τούμπας, 22χρονος, ο οποίος νωρίτερα εισήλθε σε προαύλιο χώρο μονοκατοικίας και όταν έγινε αντιληπτός τράπηκε σε φυγή. Από την περαιτέρω έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τούμπας – Τριανδρίας, προέκυψε ότι νωρίτερα, από την ίδια οικία αφαίρεσε υδραυλικό και ηλεκτρολογικό εξοπλισμό, καθώς και δύο ωδικά πτηνά με τα κλουβιά.

Πλήρωμα περιπολικού της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης συνέλαβε 38χρονο αλλοδαπό, ο οποίος απογευματινές ώρες της 29-11-2023 σε περιοχή της Τούμπας, εισήλθε σε ανασφάλιστο όχημα με σκοπό την αφαίρεση αντικειμένων, πλην όμως έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη. Στην κατοχή του βρέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, αφαίρεσε την ίδια ημέρα από την κατοχή γυναίκας.

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμπελοκήπων – Μενεμένης, κατόπιν έγκλησης που υποβλήθηκε από νόμιμο εκπρόσωπο εταιρείας ενοικιάσεως αυτοκινήτων σε Τμήμα Ασφαλείας της Αττικής για υπεξαίρεση, 30χρονος, ο οποίος ενοικίασε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο χωρίς να έχει καταβάλει ολόκληρο το συμφωνηθέν μηνιαίο μίσθωμα. Το αυτοκίνητο κατασχέθηκε και θα αποδοθεί στην προαναφερόμενη εταιρεία.

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θερμαϊκού, 23χρονος, καθώς όπως διαπιστώθηκε από αρμόδιο τεχνικό της ΔΕΔΔΗΕ, είχε προβεί σε αυτοσχέδια σύνδεση με υποσταθμό και τροφοδοτούσε με ρεύμα το παράπηγμα στο οποίο διαμένει.

Οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους θα οδηγηθούν αρμοδίως.