Θεσσαλονίκη: Χωρίς θέρμανση δύο σχολεία στον Εύοσμο

«Μπαλάκι οι ευθύνες», καταγγέλλει γονέας μαθήτριας

Αντιμέτωποι με ένα σοβαρό πρόβλημα είναι οι μαθήτριες και οι μαθητές του 15ου και 4ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, στη Θεσσαλονίκη, καθώς, οι συγκεκριμένες σχολικές εγκαταστάσεις λειτουργούν χωρίς θέρμανση παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν το τελευταίο διάστημα.

Την περασμένη Παρασκευή ξεκίνησαν οι εργασίες εγκατάστασης νέου λέβητα φυσικού αερίου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η θέρμανση για τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Όπως καταγγέλλει η μητέρα 11χρονης μαθήτριας που φοιτά στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου, ο καυστήρας δεν λειτουργούσε ήδη από τον περασμένο Απρίλιο. Μάλιστα, όπως επισήμανε στο thestival.gr, ομάδα γονέων μαθητών, επικοινωνούσε με τη διεύθυνση και τον δήμο προκειμένου να δοθεί άμεσα λύση, πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Ωστόσο, όπως λέει η μητέρας της 11χρονης μαθήτριας, «ο ένας πετούσε το μπαλάκι των ευθυνών, στον άλλον. Ο διευθυντής μας έλεγε ότι ο λέβητας είναι θέμα του δήμου και ο δήμος μας έλεγε ότι είναι θέμα διευθυντή».

Τα δύο σχολεία παρέμεναν κλειστά την περασμένη Δευτέρα, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών. Για σήμερα, Τρίτη, κρίθηκε ότι τα σχολεία μπορούν να λειτουργήσουν κανονικά. Η διεύθυνση του 15ου Δημοτικού Σχολείου απέστειλε χθες το παρακάτω email με το οποίο ανακοίνωνε ότι τα μαθήματα σήμερα θα διεξαχθούν κανονικά.

“Εγώ δεν έστειλα το παιδί μου σήμερα στο σχολείο. Ανεπίσημα ξέρουμε ότι αύριο ολοκληρώνονται οι εργασίες. Δεν είχαμε καμία ενημέρωση επίσημη. Ορισμένοι γονείς απαιτούν να ανοίξει το σχολείο γιατί δεν έχουν πού να αφήσουν τα παιδιά τους. Όταν διαπιστωθεί ότι ο λέβητας λειτουργεί κανονικά και σωστά και υπάρξει ενημέρωση φυσικά και θα στείλω την κόρη μου στο σχολείο», πρόσθεσε στο thestival.gr η μητέρα της 11χρονης μαθήτριας.

“Ζητώ συγγνώμη από τους μαθητές – Δεν φταίνε σε τίποτα τα παιδιά”
Ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, Γιώργος Σταυρίδης, ζήτησε συγγνώμη από τους μαθητές, καθώς όπως δήλωσε στο thestival.gr, “δεν φταίνε σε τίποτα τα παιδιά“.

Ο κ. Σταυρίδης παραδέχθηκε ότι καθυστέρησε η μελέτη από την υπηρεσία τεχνικών έργων του δήμου και ο λέβητας θα έπρεπε να εγκατασταθεί πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. “Για σήμερα μετά από εισήγηση των δύο διευθυντών των σχολείων, λειτούργησαν κανονικά. Πίεσα τον υπεύθυνο και χθες έγινε η μεταφορά του λέβητα. Σήμερα θα ολοκληρωθεί το έργο και αύριο το πρωί το σχολείο θα έχει θέρμανση“, επισημαίνει ο κ. Σταυρίδης.

Μάλιστα πρόσθεσε: “Φέρω ηθική ευθύνη αλλά δεν κάνω εγώ τις μελέτες” και ξεκαθάρισε ότι όλες οι εργασίες εκτελούνται τις απογευματινές ώρες και τα Σαββατοκύριακα. “Δεν γίνονται εργασίες αν δεν φύγει και ο τελευταίος μαθητής από το σχολείο“, υπογράμμισε.

“Ήταν κοινωνικό αίτημα να ανοίξει σήμερα το σχολείο”
Ήταν κοινωνικό αίτημα να ανοίξει σήμερα το 15ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου ξεκαθάρισε από την πλευρά του ο διευθυντής του συγκεκριμένου σχολείου, Αλέξανδρος Ζυγουρής.

Ο ίδιος, μιλώντας στο thestival.gr, υποστήριξε ότι ολοκληρώνονται τις επόμενες ώρες οι εργασίες για την εγκατάσταση του νέου λέβητα και αύριο το σχολείο θα έχει θέρμανση.

Σύμφωνα με τον κ. Ζυγουρή, στα σημερινά μαθήματα προσήλθαν στις τάξεις τα 2/3 του συνόλου των μαθητών που φοιτούν στο σχολείο.

“Τη Δευτέρα ήταν κλειστό το σχολείο. Σήμερα ήταν καλύτερες οι καιρικές συνθήκες γι’ αυτό και αποφασίσαμε να ανοίξουμε. Κάποιες τάξεις έχουν και κλιματιστικά“, τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο διευθυντής του 15ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου εξήγησε ότι έγιναν συστάσεις σε γονείς παιδιών που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, έτσι ώστε οι μαθητές να παραμείνουν στο σπίτι τους.

Σχετικά άρθρα