Θεσσαλονίκη: Χτύπησαν μαθητή με σιδερογροθιά!

Σοκαριστικό περιστατικό στο προαύλιο σχολείου!

Σύμφωνα με καταγγελία του 13χρονου μαθητή το περιστατικό συνέβη σε διάλειμμα του σχολείου, ενώ οι δράστες είναι άγνωστα σε αυτόν άτομα
Επίθεση με σιδερογροθιά και χτυπήματα στο πρόσωπο από τρία άγνωστα σε αυτόν άτομα, όπως καταγγέλλει, και μάλιστα μέσα στην αυλή του σχολείου του, το 1ο Γυμνάσιο Ευκαρπίας, δέχθηκε ένας 13χρονος μαθητής. Ανάμεσα στους δράστες είναι και ένας 14χρονος μαθητής διπλανού σχολείου, ο οποίος συνελήφθη.

Ειδικότερα, με βάση την καταγγελία του 13χρονου και της μητέρας του, το αδιανόητο περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, σε κάποιο από τα διαλείμματα. Ο μαθητής βρισκόταν κοντά στην πόρτα του σχολείου μαζί με συμμαθητές του, όταν τον πλησίασαν ο 14χρονος μαζί με δύο εξωσχολικούς. Του είπαν να τους ακολουθήσει για να μιλήσουν, και όταν εκείνος αρνήθηκε να το κάνει, τον τράβηξαν από τα χέρια στον χώρο πίσω από το γυμναστήριο του σχολείου και άρχισαν να τον χτυπούν στο πρόσωπο.

Στη συνέχεια, τα τρία άτομα έφυγαν και ο 13χρονος πήγε αιμόφυρτος στο διευθυντή του σχολείου, στον οποίο ανέφερε το περιστατικό. Η μητέρα του υπέβαλε μήνυση, με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο 14χρονος, ο οποίος κατηγορείται για απλές σωματικές βλάβες, αλλά και οι γονείς του, με την κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.

Με απόφαση εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόσο το παιδί όσο και οι γονείς του τόνισαν ότι το φαινόμενο αυτό είναι συχνό. «Κάλεσαν τον άντρα μου και του είπαν ότι το παιδί είχε χτυπήσει. Διαπιστώσαμε ότι τον χτύπησαν και ότι δεν είχε χτυπήσει μόνος του στην πόρτα, όπως μας είπαν από το σχολείο. Είναι γνωστοί στην περιοχή, αλλά είναι κλειστά τα στόματα. Εχουν προκαλέσει και άλλα προβλήματα, αλλά δεν μιλάει κανείς. Εμείς πήγαμε και καταθέσαμε μήνυση. Ηρθε ο ένας με τους γονείς του, αλλά δεν αποκάλυψε ποιοι ήταν οι άλλοι δύο» είπε η μητέρα του.

«Έχουμε έναν οικισμό Ρομά, είναι κάτι τύποι περίεργοι που δημιουργούν προβλήματα» είπε ο πατέρας του παιδιού και πρόσθεσε: «Πήγαμε στο γραφείο καθηγητών και ήταν και η Αστυνομία και μας εκλιπαρούσε ο διευθυντής να μη δώσουμε έκταση στο θέμα για να μη… δυσφημιστεί το σχολείο. Είχαν ψήσει ακόμα και τους αστυνομικούς. Εδώ στην Ευκαρπία έχουμε δύο περιστατικά τον μήνα τέτοια».

Σχετικά άρθρα